تهران – ایرنا -  «آنتونیو کاستا سیلوا» (Antonio Costa Silva) وزیر اقتصاد پرتغال در انتقاد از عملکرد اتحادیه اروپا در اعمال تحریم روسیه که موجب بحران انرژی شده، گفت که کشورهای اروپایی باید پیش از وقوع این بحران، چاره اندیشی کرده و بدنبال بازارهای انرژی جایگزین می‌بودند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، وزیر اقتصاد پرتغال در مصاحبه ای با روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» (El Pais) چاپ مادرید، گفت: اتحادیه اروپا پیش از آنکه در زمینه انرژی از روسیه روی برگرداند، نیازمند یک بازار واحد انرژی با ارتباطات هرچه بیشتر بین المللی می‌بود.

خطای راهبردی اروپا

 کاستا سیلوا تاکید کرد: اگر هم اکنون ما این بازار واحد (انرژی) را میداشتیم، این روزگار کشورهای اروپایی نمی بود، این یک خطای بزرگ راهبردی بود.

 وی همچنین هشدار داد که به نظر می رسد جنگ اوکراین درحال حاضر پایانی نداشته و تحریم های اتحادیه اروپا بخصوص در زمینه انرژی علیه مسکو ناگزیر ادامه خواهد یافت و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در مقابل صادرات گاز به اتحادیه اروپا را در این زمستان سخت به طور کامل متوقف  خواهد کرد.

وزیر اقتصاد پرتغال به ال پائیس گفت: پوتین درحال تجدید رویکرد با چین، هند و سایر کشورهای آسیایی است  و با بهای نجومی انرژی، در آمد حاصل از فروش گاز اندکی که هم اکنون روسیه به اروپا صادر می کند  بیش از آن چیزی است که در گذشته بدست می‌آورد، بنابر این پوتین در موقعیتی است که این کار را انجام می دهد و اگر چنین کند ما شاهد تحولاتی عمده در بازارهای انرژی خواهیم بود.

وی در این مصاحبه با اشاره به موقعیت جغرافیایی پرتغال که در شبه جزیره «ایبریا» (شبه جزیره شامل اسپانیا و پرتغال) واقع است، گفت: پرتغال در حال مذاکره با آلمان، لهستان و کشورهای حوزه بالتیک برای تبدیل بندر سینس؛ بزرگترین بندر پرتغال و نزدیکترین بندر اتحادیه اروپا به ایالات متحده آمریکا،  به یک دروازه اروپایی برای دریافت گاز طبیعی مایع (LNG) از آمریکا است و با راه اندازی این بندر طی چند ماه آتی  می توان از این طریق  بخشی از نیازهای اروپای شمالی  را تحت پوشش قرار داد.

وزیر اقتصاد پرتغال دراین مصاحبه همچنین امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه را  به دلیل برخورداری این کشور از انرژی اتمی، مانع و مخالف انجام چنین طرحی معرفی کرد.