به گزارش ایرنا، نشست خبری رئیس فدراسیون نجاتغریق و غواصی و سرمربی تیم ملی پس از مسابقات قهرمانی جهان امروز سهشنبه در محل فدراسیون صورت گرفت.
مهدی حیدری رئیس فدراسیون در ابتدا اظهار داشت: بهترین نفرات به اردوهای تیم ملی دعوت شدند که در نهایت ۶ آقا و ۴ خانم به مسابقات جهانی اعزام شدند. حدود ۴۰ نفر به اردو دعوت شدند و در ۵ مرحله اردو برگزار شد. در بخش بانوان تیم ما به عنوان نایبقهرمانی دست یافت و برای نخستین بار تیم در بخش ملی به این رقابتها اعزام شد.
وی افزود: تیم ملی برای اولین بار در رده نشنال شرکت کرد که دختران ایران بعد از مصر عنوان نایب قهرمانی را کسب کردند. آنها در ۴ در ۹۰ متر خیلی خوب کار کردند و در حوزه استخری اکثر رکوردهای ملی بخش مردان جابجا شد که دستاورد خیلی خوبی بود.
حیدری در پاسخ در مورد اینکه در این اوضاع که رسانههای معاند بحث مخالفت با حجاب را مطرح کردهاند اما ورزشکاران ما با حجاب به مدال رسیدند، تصریح کرد: ورزشکاران کشور ما در این مسابقات حجاب داشتند البته مصری ها هم پوشش داشتند اما نه مثل ما. وقتی بانوان ما روی سکو رفتند دبیر کل فدراسیون جهانی میخواست با بچههای ما دست بدهد اما بچههای ما دست خود را به حالت احترام بالا آوردند. آنها نشان دادند حجاب برای قهرمانی مانعی نیست و با حجاب کامل توانستند خوش بدرخشند. مصر در این مسابقات خیلی قوی بود و کژالرستمی را با یک خطای ریز استارت حذف کردند اما بازیکنان ما ثابت کردند حجاب مانعی برای قهرمانی نیست.
وی در پاسخ به سوال درباره حضور ورزشکاران دو و میدانی در این مسابقات اظهار داشت: جامعه نجات غریق در رشتههای دیگر هم قهرمان است و فکر نمیکنم مانعی برای فعالیت آنها باشد. ما بهتر از این نفرات نداشتیم و میتوانیم از ورزشکاران رشتههای دیگر هم استفاده کنیم.
رئیس فدراسیون نجات غریق در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید به خاطر شرایط مالی اعزام خیلی از فدراسیونها با محدودیت مواجه شده، اعزام شما چطور بود، عنوان کرد: ما علاوه بر این مسابقات، رقابت دیگری هم در ترکیه داشتیم. شورای برون مرزی وزارت ورزش نهایت همکاری را با ما داشت و هیچ مشکلی نداشتیم.
وی در مورد اینکه عدم امکانات برای شرکت در ماده دریایی مطرح شد و آیا برنامهای برای دوره بعدی مسابقات دارید، خاطرنشان کرد: با بررسیهایی که انجام دادیم سال آینده در تلاش هستیم ابزار حرفهای نجات غریق را وارد کرده و در استانهای ساحلی استارت بزنیم. با توجه به پتانسیل مردم در استانهای ساحلی امیدواریم نتایج خوبی هم کسب کنیم.
حیدری گفت: آنچه پیشبینی کرده بودیم تحقق پیدا کرد و ما شرمنده نشدیم. برای اولین بار در بخش بانوان با پوشش کامل اسلامی توانستیم به عنوان نایبقهرمانی برسیم. بدون شک این تیم را رها نمیکنیم و برای حفظ این نفرات و جانشین پروری تلاش میکنیم تا کورس قهرمانی پا برجا باشد تا بهتر از قبل در مسابقات حضور داشته باشیم. در زمینه فرهنگ سازی هم شما رسانهها باید به ما کمک کنیم.
غیاثی: یکی از ملیپوشان نجات غریق گفت میخواهم از دوومیدانی بیرون بیایم
شادی غیاثی نایبرئیس بانوان فدراسیون و مربی تیم اعزامی عنوان داشت: مسابقات با حضور بیش از ۵۴ کشور در ایتالیا صورت گرفت و در بحث ساحلی بانوان ماده دوی ۹۰ متر، ۴ در ۹۰ و پرچم در ساحل را حضور داشتیم. مدال نقره در ۴ در ۹۰ متر تیمی کسب شده و قهرمان و نایبقهرمانان مجموع استرالیا و نیوزلند بودهاند که تمام مقامهای اول و دوم را بین خود تقسیم میکردند. مصر هم دوندههای قویای در بانوان داشت و ما به مدال نقره رسیدیم. ۴ مرحله مسابقه دادند که در هر مرحله ۸ ورزشکار از ۸ کشور داشتیم. مرحله چهارم ۲ فینال A و B داشت و ما به A رفتیم که به مقام دوم رسیدیم.
وی در ادامه بیان داشت: فینال B مقام هشتم به بعد بود، چون سکوهای این رشته بر اساس امتیازبندی است و رکورد نیست. در بخش ۹۰ متر ساحل کژان رستمی به عنوان نفر اول در ۳ دسته به فینال A راه یافت اما آنجا خطای استارت داشت و دیسکالیفه شد. عاشورپور هم حائز امتیاز تیمی بود و به فینال C رسید. دونده ملیپوشی که در پیست دویده، نمیتواند در ساحل بدود. ۵ مرحله اردوی کامل برای این بچهها گذاشتهایم که بیس دوومیدانی را دارند اما مسلط بر تمرینات رشته ما بشوند. یکی از ملیپوشها میگفت میخواهم از دوومیدانی بیرون بیایم.
ناظری: ۷ رکورد ملی را جابهجا کردیم
محمد ناظری سرمربی تیم مردان هم یادآور شد: مسابقات جهانی هر ۲ سال یک بار برگزار میشود که بزرگترین رویداد جهانی است. ما به خاطر محدودیتهایی که داریم در دریایی اصلا شرکتکننده نداریم چون سخت افزاری لازم دارد که ما آنها را نداریم. بالاترین رتبه ما در سال ۲۰۱۲ رتبه هجدهم بود.
وی ادامه داد: امسال با همان محدودیتها جزو ۱۰ تیم برتر قرار گرفتیم و با توجه به اینکه بانوان در دریایی و استخری حضور ندارند لازم بود ما امتیازات بیشتری کسب کنیم. در بخش بانوان برای نخستین بار توانستیم به مدال برسیم و در بخش مردان نیز در ۱۰ رشته ۷ رکورد ملی زدیم. بدشانسی آوردیم و به خاطر استرسی که یکی از بچهها داشت نتوانستیم به مدال برسیم. تیم جوانی داشتیم و تجربه خوبی کسب کردیم. به خاطر تیمی که بستیم تا ۱۵ سال میتواند ما را ساپورت کند. امیدواریم این جوانان را در آینده به سمت مدالآوری بروند.
ناظری افزود: نجاتغریق ورزشی است که شامل رشتههایی از شنا، قایقرانی و دوومیدانی است. مثلا استرالیا ورزشکاری داشت که مدالآور المپیک در دوومیدانی بود. بنابراین اگر قرار باشد در آینده در دریایی شرکت کنیم لازم است ورزشکاری از قایقرانی هم داشته باشیم.