اصفهان - ایرنا - مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: غربالگری سلامت روان در یک هزار واحد ارائه دهنده خدمات جامع سلامت، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت در استان انجام می‌شود.

منصور شیری روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مراکز، آموزش خود مراقبتی به مراجعه کننده‌ها داده می‌شود که از جمله این آموزش‌ها، مهارت‌های زندگی، حفظ و ارتقای مهارت حل مساله، مهارت نه گفتن و موارد مرتبط با تقویت سلامت روان است.

وی افزود: آخرین سنجش سلامت روان در چند ماه گذشته با هدف شناسایی و غربالگری اختلالات خفیف و شدید انجام شده ولی هنوز نتایج و خروجی آن بطور کامل منتشر نشده است .

مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: در مجموع این سنجش نشان داد که اختلالات اضطرابی و افسردگی پس از شیوع کرونا افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه جوانان آنگونه که باید و شاید مهارت‌های زندگی را نمی‌دانند، گفت: غربالگری اولیه سلامت روان (سنجش میزان استرس، افسردگی و اضطراب) برای ۷۳ درصد مراجعان به مراکز جامع سلامت و بهداشت انجام شده است.

وی همچنین با بیان اینکه آمار خودکشی در این استان به مراتب پایین‌تر از میانگین کشوری است از اجرای برنامه های آگاهی رسانی و پیشگیری در این زمینه در برخی از شهرهای استان خبر داد.

شیری اضافه کرد: طرح پیشگیری از خودکشی در چهار مرحله به اجرا در می‌آید بطوریکه یک محله در شهرها به صورت آزمایشی انتخاب شده و با مطالعه کیفی علت های این پدیده و بررسی کمی آن در قالب پرسشنامه، برنامه های این طرح شامل غربالگری و آموزش تاب‌آوری، مهارت‌های زندگی و کنترل اضطراب به اجرا گذاشته می‌شود.

شیری با اشاره به هفته سلامت روان از ۱۸ تا ۲۴ مهر، گفت: "سلامت روان و بهزیستی همگانی" شعار این هفته انتخاب شده است که به ترتیب درباره محورهایی چون نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه با رویکرد عدالت محور برای دسترسی به خدمات سلامت روان، دوران پسا کرونا، تأثیر روابط سالم والدین و فرزندان در تحکیم خانواده، سلامت معنوی و پیشگیری از بیماری‌های روان پزشکی، نقش سازمان های مردم نهاد و انجمن‌های علمی در ارتقای سلامت روان و خود مراقبتی تاکید شده است.