علی محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به افزایش تعداد سفرها و رفع موانع ناشی از کرونا، این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال، از رشد چهار درصدی برخوردار است.
وی ادامه داد: افزایش اقبال گردشگران داخلی و خارجی به این خطه ناشی از تغییر نگاه به حوزه گردشگری است که با توجه به بافت تاریخی اماکن مسکونی و تجاری (تاریخی) این خطه، از مالکان خواستیم تا جایی که برایشان مقدور است از تخریب ملک خود انصراف داده و تغییر کاربری آن را مبتنی بر حفظ معماری بنا انجام دهند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربتحیدریه گفت: نتیجه اعمال چنین سیاستی موجب شد مجموعه تاریخی رباط لاری با سرمایهگذاری بخش خصوصی به بزرگترین هتل تاریخی استان خراسان رضوی تبدیل شود و اکنون میتوانیم با قطعیت اعلام کنیم از امسال و در فصل برداشت زعفران و آغاز سفرهای گردشگران با محوریت روستاگردی، دیگر نیازی به بازگشت شبانه گردشگران به مشهد نیست.
محمدی افزود: هم اکنون از مجموع ۱۸ اقامتگاه بومگردی فعال و در مرحله تکمیل پرونده، تعداد ۱۲ اقامتگاه بومگردی فعال است که چهار واحد از این تعداد در بخش مرکزی تربتحیدریه مستقر و غالبا هر شب تا ۷۰ درصد ظرفیت، تکمیل هستند.
وی ادامه داد: مجموعه گردشگری پیشکوه در بخش مرکزی تربتحیدریه و رودمعجن واقع دربخش بایگ نیز تا آخر سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
رییس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی تربتحیدریه به حوزه بازارچه سوغات و هدایا نیز اشاره و اظهار کرد: تاکنون سه کارآفرین برای ایجاد بازارچه سوغات و هدایا درخواست کردهاند که یکی از آنها در خیابان کاشانی فعال شده، بازارچه دوم واقع در چهار راه امام مجوز گرفته و در حال احداث است و سومی در ابتدای ورودی تربتحیدریه در حال اخذ مجوز است.
هم اکنون در تربتحیدریه ۹ رباط و کاروانسرا و پنج سرای تاریخی وجود دارد.
این خطه دارای ۳۲۰ جاذبه گردشگری است و از مجموع ۷۰ بنای تاریخی شناسایی شده در تربتحیدریه، ۵۲ اثر، شامل ۴۱ بنا، ۱۱ تپه و ۲ اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.