قشم - ایرنا - آیین سوگواری شهادت مظلومانه حضرت امام حسن عسکری (ع) یازدهمین پیشوای شیعیان جهان امروز (چهارشنبه سیزدهم مهر ۱۴۰۱) همزمان با هشتم ربیع الاول با حضور جزیره نشینان قشم در دفتر امام جمعه این شهرستان مرزی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین که در سالن امام خامنه ای (مدظله العالی) دفتر امام جمعه شهرستان قشم برگزار شد، عاشقان و شیفتگان آل الله (ع) در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس و تنگه راهبردی هرمز با قلب هایی اندوهگین در عزای شهادت جانسوز سلاله پاک پیامبر خوبی ها حضرت امام حسن عسکری (ع) مرثیه غم سرودند و عزاداری کردند.

در این مراسم که با ذکر مصیبت خاندان عصمت و طهارت همراه بود، حجت الاسلام و المسلمین روح الله معصومی رییس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی شهرستان قشم اظهار داشت: امروز اگر ما امام شناس بودیم، دشمنان ما با جنگ تمام عیار اعم از جنگ آندلسی و امپراطوری رسانه‌ ای شیطان نمی توانستند بصیرت جوانان و امت اسلام را هدف قرار دهند.

وی با اشاره به دعایی که امام صادق (ع) برای دوران غیبت و امتحان شیعیان به زُرارَه بن اَعْیَن بن سُنسُن شَیبانی کوفی از اصحاب اجماع و صحابه خاص خود و از بزرگ‌ ترین فقها و متکلمان شیعه سفارش کرده اند، گفت: وجود نازنین ششمین امام شیعیان این دعا را برای عصر غیبت به زُرارَه آموختند و فرمودند: اگر زمان غیبت را درک کردی، این دعا را همیشه داشته باش: خدایا، خودت را به من بشناسان، چون اگر خودت را به من نشناسانی، پیامبرت را نخواهم شناخت، خدایا رسول خود را به مـن معرفی کن چون اگر رسول تو را نشناسم، حجت تو را نخواهم شناخت، خدایا حجت خود را به من معرفی کن زیرا اگر حجت تو را نشناسم از دین خود گمراه شده ام.

رییس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی شهرستان قشم توضیح داد: این امام همام با اقدامات خویش چراغ حقانیت اسلام ناب محمدی (ص) را روشن نگاه داشتند.

حجت الاسلام معصومی ادامه داد: امام حسن عسکری (ع) در تربیت انسان ها و شاگردان مستعد گام ها بلندی برداشتند و خدمات ارزنده ای را برای جهان اسلام انجام دادند و باعث شدند کشتی نجات انسانها به پیش برود.

وی افزود: ائمه اطهار (ع) کامل ترین انسانها هستند و الگوی مناسبی برای تمامی افراد بشر می باشند که در تربیت شاگردان و انسانهای مومن تلاش کرده اند.

رییس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی شهرستان قشم اضافه کرد: امام حسن عسکری (ع) که پدر بزرگوار امام عصر حضرت حجت (ع) می باشند پاسدار اسلام ناب محمدی بودند و در سخت ترین شرایط و زیر فشار دستگاه حکومت عباسی به تبلیغ اسلام ناب محمدی (ص) پرداختند.  

این مراسم که با مرثیه سرایی، نوحه خوانی و سینه زنی همراه بود با اقامه نماز ظهر و عصر به پایان رسید.

به گزارش ایرنا، حضرت امام حسن عسکری (ع) یازدهمین پیشوای شیعیان جهان در هشتم ربیع الثانی ۲۳۲ هجری در مدینه دیده به جهان گشود.

«صامت، هادی، رفیق، زکی، سراج، مضی، شافی، نقی و عسگری» از لقب های امام حسن عسکری (ع) و «ابومحمد» کنیه این امام همام به شمار می رود.

امام (ع) با شهادت پدر بزرگوارشان، رسالت سنگین امامت را به مدت ۶ سال تا هنگام شهادت خویش بر عهده گرفت.

دوران زندگی یازدهمین پیشوای شیعیان با اختناق و محدودیت شدیدی‌ همراه بود اما ایشان با تدبیر و درایت، مسلمانان را برای دوره غیبت امام زمان(عج) آماده کرد و با روشنگری ها و آموزش های صحیح بر آگاهی و انسجام پیروان خود افزود.

حکومت وقت چندین مرتبه امام یازدهم(ع) را زندانی کردند تا اینگونه عرصه را بر یاران آن والامقام تنگ کنند و بتوانند از تولد فرزند ایشان آگاهی یابند.

با وجود نظارت شدید دستگاه حکومتی، امام حسن عسگری(ع) با ایستادگی در برابر حاکمان وقت در جهت حفظ و گسترش اسلام کوشید.

هشتم ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری قمری روز شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) است، آن حضرت پس از ۶ سال امامت، در حالی که در محاصره کامل نیروهای بنی عباس بودند، در ۲۸ سالگی به دست معتمد عباسی به شهادت رسیدند، مضجع شریف آن حضرت در شهر سامرای عراق و کنار مضجع پدر بزرگوارشان، امام علی النقی (ع) است.