اکبر طیبی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این طرح در سطحی بالغ بر ۳۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان اجرا می شود، افزود: یکی از مهمترین اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها افزایش بهرهوری در واحد سطح است.
وی اظهار داشت: افزایش تولید در دیمزارها با استفاده از ادوات و روش های نوین کشاورزی همچون اجرای خاکورزی حفاظتی، استفاده از کودهای بذر مال، ریزمغذی ها و رعایت تناوب زارعی غلات و حبوبات قابل دسترسی است که این موارد در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مورد نظر قرار گرفته است.
این مسئول با بیان اینکه افزایش تولید در دیمزارها با استفاده از ادوات و روشهای نوین کشاورزی همچون اجرای خاکورزی حفاظتی، استفاده از کودهای بذر مال، ریزمغذیها و رعایت تناوب زراعی غلات و حبوبات قابل دسترسی است که این موارد در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مورد نظر قرار گرفته است، ادامه داد: پیشبینی میشود بیش از ۳۵۰ هزار تن گندم در سال زراعی پیش رو در استان تولید شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه اقدامات لازم از ماه گذشته آغاز شده است، اضافه کرد: ۷۰ درصد اراضی کشاورزی استان زنجان دیمی است. از این رو مهمترین اقدام برای روزهای قبل از کشت، اقدامات ترویجی است تا کشاورزان برای رعایت استانداردهای کشت در سال زراعی جدید، آمادگی لازم را با پیشزمینه علمی داشته باشند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۸۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این استان به صورت آبی کشت میشود که از این میزان بیش از ۱۲۴ هزار هکتار استعداد آبیاری نوین و تحت فشار را دارند، ابراز کرد: بذور گواهی شده به میزان کافی در شرکتهای بذری استان وجود دارد و کشاورزان میتوانند از این بذور استفاده کنند، با این وجود با توجه به اینکه کیفیت بذرهای تولیدی بالا است، استقبال خوبی از طریق کشاورزان وجود دارد، لازم به ذکر است نهادههای لازم نیز تامین شده و مشکل خاصی در این راستا نیست.
طیبی با بیان اینکه با جدیت و تلاش در اجرای موفقیتآمیز این طرح میتوان به نتایج قابل توجهی در تولید دست یافت، خاطرنشان کرد: این اراضی زیرکشت محصولات مختلف از جمله گندم، جو، حبوبات، گیاهان علوفهای، نباتات، دانههای روغنی مخصوصاً گلرنگ خواهد شد و حمایتهای ویژه از کشاورزان در بحث بیمه، نهادهها و سایر اقدامات ترویجی انجام خواهد شد.