پیرحسین کولیوند روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اعزامی ایرنا در منطقه زلزله زده شهرستان خوی با اشاره به اینکه در برخی روستاهای این شهرستان میزان خسارت به واحدهای مسکونی بالاست، اظهار کرد: متاسفانه مردم در این مناطق تمایلی به اسکان در اردوگاه ایجاد شده توسط هلال احمر نداشته بنابراین برای اسکان آنها، چادر در اختیارشان قرار گرفته تا در محیطهای باز منازل خود آنها را برپا کنند.
وی افزود: امدادگران عضو تیمهای سحر جمعیت هلال احمر (سفیران حمایت روحی، روانی) نیز از امروز در منطقه حضور یافته و در منازل مردم مشغول ارائه خدمات و کمک به مردم برای بالا بردن سطح تاب آوری و آموزش برای برپایی چادرهای اسکان در مناطق ایمن هستند تا در صورت پس لرزه، خطری متوجه افرادی که در چادرها ساکن هستند، نباشد.
کولیوند اضافه کرد: سازههای ناپایدار در این مناطق باید هر چه زودتر شناسایی و تعیین تکلیف شوند تا آسیبهایی از جهت سقوط آنها در زمان وقوع پس لرزه ها به مردم و ساکنان روستاها نرسد ضمن اینکه دستگاه های متولی نیز باید برای بازسازی امامن تخریب شده یا تعمیر واحدهای آسیب دیده تا قبل از شروع فصل سرد، سال اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه مردم عموما از خدمات ارائه شده توسط دستگاههای خدمات رسان در مناطق زلزله این شهرستان رضایت دارند، ادامه داد: به مردم زلزله زده شهرستان خوی اطمینان میدهیم که امدادگران جمعیت هلال احمر همچنان در کنار آنها خواهند بود تا زمانی که به روال عادی زندگی خود بر گردند.
کولیوند با اشاره آماده باش نیروهای امدادی دو استان آذربایجان غربی و شرقی برای خدمات رسانی به زلزله زدگان شهرستان خوی، گفت: باید بسرعت امکان اسکان موقت کسانی که منازل شان تخریب شده در منطقه فراهم و برای اسکان دائم نیز تدابیر لازم اتخاذ شود.
به گزارش ایرنا و به نقل از مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زلزله ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر ساعت ۳:۵۱ دقیقه بامداد چهارشنبه ۱۳ مهرماه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در خوی رخ داد.
طبق گزارش این مرکز، کانون این زمین لرزه هفت کیلومتری خوی، ۲۹ کیلومتری ایواوغلی و ۳۷ کیلومتری تسوج در آذربایجان شرقی بوده است.
در این زمین لرزه، یک هزار و ۱۲۷ نفر مصدوم شدند که از این تعداد فقط ۱۱۳ نفر بستری شده و مصدومان دیگر با انجام درمانهای سرپایی مرخص شدهاند.