ایرنا- دمشق- در چهل و نهمین سالروز پیروزی سوریه بر رژیم صهیونیستی مردم و ارگان های مختلف سوریه با حضور بر مزار "حافظ اسد"به وی ادای احترام کرده و یاد شهدای نبرد با رژیم صهیونیستی را گرامی داشتند.

به گزارش امروز پنجشنبه خبرنگار ایرنا از دمشق، چهل‌ونه سال از جنگ آزادی‌بخش اکتبر می گذرد و می توان از این جنگ همچنان به عنوان یک ایستگاه تاریخی برای الهام گرفتن سوری‌ها برای دفاع از وطن خود نام  برد.
جنگ آزادی‌بخش معروف «اکتبر» در سال ۱۹۷۳ به رهبری حافظ اسد، رهبر فقید و بنیانگذار سوریه انجام شد که با پیروزی این کشور بر ارتش رژیم صهیونیستی پایان یافت و مناطق وسیعی از خاک سوریه از تصرف ارتش اشغال گر صهیونیستی آزاد گردید.
جنگ آزادی‌بخش «اکتبر» اولین جنگ در نبرد عربی _ اسرائیلی بود که پس از ژوئن ۱۹۶۷ دیوار ناامیدی را در میان کشورهای عربی شکست.
جنگ آزادی‌بخش اکتبر یک حقیقت را ثابت کرده است که سوریه دژ پایدار ملت عربی است که از وجود و آینده این ملت دفاع می‌کند.

شورای وزیران سوریه به مناسبت چهل و نهمین سالروز پیروزی سوریه بر رژیم صهیونیستی در بیانه ای اعلام کرد: جنگ آزادی‌بخش «اکتبر»، شجاعت و قهرمانی مردم سوریه و ارتش قهرمان آنها را با فداکاری‌هایی که برای دفاع از خاک و ناموس و بازگرداندن سرزمین‌ها و حقوق غصب شده انجام دادند، به تمام جهان نشان داد.
  این جنگ به خوبی نشان داد که چقدر میهن‌پرستی و اراده، رستگاری میهن، حاکمیت آن، قداست سرزمین‌های آن و وحدت و یکپارچگی آن برای سوری ها دارای اهمیت است.


این شورا تاکید کرد: این جنگ که در دفاع از حق در برابر تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی انجام شد، ویژگی های مرحله جدیدی از پایبندی و دفاع از حقوق، رویارویی با دشمن، احیای حقوق به سرقت رفته و برافراشتن پرچم را ترسیم کرد. آزادی و راه اندازی مقاومت در منطقه در برابر هر متجاوز و اشغالگر و غاصبی با تاکید بر اینکه اشغال رو به پایان است هر چقدر هم که طول بکشد عشق به وطن و حرمت خاک، همیشه در جهان باقی خواهد ماند.

شورای وزیران سوریه در ادامه بیانیه خود با اشاره به بحران تحمیلی بیش از یک دهه گذشته به این کشور تصریح کرد: بیش از ۱۲ سال است که سوریه با تجاوز، تروریسم و   محاصره چندگانه روبرو است که در آن نیروهای شیطانی و متجاوز با جنایتکاران جهان، با یکدیگر متحد شده اند.
«در شرایطی که با تجاوز، تروریسم و محاصره ای روبرو هستیم که بشریت هرگز آن را ندیده است، ما مصمم هستیم که پشت سر رهبری خردمندانه و شجاعانه رئیس جمهور بشار اسد حرکت کنیم. اسد در مسیر پیروزی نهایی بر تروریسم، بازسازی و آزادسازی هر وجب از سرزمین موازی با تلاش مضاعف و فراهم کردن همه ظرفیت ها برای راه اندازی چرخ تولید و با همت همه مردم وفادار و شریف بر آن، حرکت می کند.»

به مناسبت جنگ شکوهمند آزادسازی شهر تشرین، هیئتی از دانشگاه تشرین با حضور در آرامگاه حافظ اسد، رهبر موسس این شهر، تاج گلی بر مزار آن نهادند.
این هیئت شامل کادرهای سیاسی، اداری، صنفی و دانشجویی این دانشگاه بود.
همچنین در چهل و نهمین سالگرد پیروزی سوریه در جنگ شکوهمند آزادی اکتبر، هیئت‌های رسمی، حزبی و نظامی از مقبره حافظ اسد رییس جمهور فقید سوریه بازدید و به وی ادای احترام کردند.


برخی از مردم سوریه نیز با حضور در مرز جولان که هنوز بیش از هزار کیلومتر از آن در اشغال رژیم صهیونیستی است، سالروز پیروزی جنگ اکتبر را جشن گرفتند.
مردم سوریه در این مراسم بر بازگشت به سرزمین مادری خود تاکید کردند.


جنگ اکتبر یا جنگ یوم کیپور یا جنگ اعراب و اسرائیل، جنگی بود که از ششم تا بیست‌وپنجم اکتبر ۱۹۷۳ میان سوریه و مصر با ارتش غاصب صهیونیستی اتفاق افتاد. این جنگ با حمله غافلگیرانه مصر و سوریه علیه مواضع نیروهای اسرائیلی در شرق کانال سوئز و ارتفاعات جولان آغاز شد، مناطقی که شش سال قبل در جنگ شش‌روزه به تصرف نظامیان اشغالگر صهیونیست درآمده بود.
جنگ اکتبر نبردی استثنایی بود و کشورهای عربی پس از تحمل چندین شکست از اسرائیل، در یک هماهنگی مخفیانه تصمیم به جبران شکست‌های قبلی گرفتند و در یک عملیات غافلگیرانه در اکتبر سال ۱۹۷۳ با حمله به استحکامات خط بارلو واقع در جنوب کانال سوئز و ارتفاعات جولان اقدام کردند و موفق شدند بخش های قابل توجهی از مناطق از دست رفته در جنگ سال ۱۹۶۷ را از اشغالگران صهیونیست پس بگیرند.
اما اسرائیل پس از شوک حمله غافلگیرانه توانست نتیجه جنگ را در هفته سوم به نفع خود تغییر دهد و آمریکا و شوروی سابق آن زمان در چارچوب توافق ها و بر اساس منافع خود به کشورهای عرب فشار آوردند تا آتش بس را بپذیرد.
بر اساس قراردادهای منعقده، این جنگ در نهایت آزاد سازی شهر قنیطره و بخشی از سرزمین‌های جولان و بخش هایی از صحرای سینا را به‌دنبال داشت.