به گزارش ایرنا، حسن ابراهیمی روز پنجشنبه در حاشیه نشست هم اندیشی کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان یزد، در جمع خبرنگاران افزود: جامعه روستاییان و عشایر با مشکلات بسیاری روبرو هستند اما بخش عمده مشکلات آنان به دلیل نداشتن متولی مسخص برای پیگیری، روی زمین مانده است.
وی با تشریح حمایت های دولت از صندوقهای بیمه، تصریح کرد: در زمان شیوع کرونا، دولت پنج هزار میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری حدود ۲.۸ میلیون نفر از افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی کمک کرد ولی در حوزه بیمه شدگان صندوق اجتماعی کشاورزان کمکی صورت نگرفت که علت آن نداشتن تشکل صنفی است.
ابراهیمی افزود: امیدواریم به همت دولت سیزدهم در راستای اجرای طرح همسان سازی، حمایتها لازم از این صندوق نیز که یکی از چهار صندوق بیمه عمومی و تنها صندوق اختیاری کشور است صورت گیرد .
وی با بیان اینکه ۱۳ درصد، جمعیت استان یزد در روستاها زندگی میکنند، اظهار داشت: تعدادی از این افراد فاقد بیمه هستند که از آنها می خواهیم نسبت به بیمه خود اقدام کنند تا در دوران سالمندی با مشکل روبرو نشوند.
ابراهیمی ادامه داد: مجموعا ۶۱ هزار نفر در استان یزد بیمه نیستند که براساس طرح کرامت صندوق در سال جاری تعداد بیمه شدگان فعال کشور به ۱.۵ میلیون نفر باید افزایش یابد که سهم یزد از این طرح هفت هزار و ۳۰۰ نفر است وی این استان در ۶ ماهه نخست امسال با جذب ۲ هزار و ۹۹۰ نفر رتبه نخست کشور را در این زمینه کسب کرده است.
ابراهیمی تعداد افراد عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر استان را ۳۱ هزار و ۷۴۱ نفر بیان کرد و گفت: چهار هزار و ۱۷۵ نفر از این افراد مستمری بگیر صندوق هستند، حدود ۱۵ هزار نفر از اعضای صندوق نیز فعال و مابقی به دلایل مختلف حق بیمه خود را پرداخت نمی کنند.
وی اضافه کرد: بیشترین افراد بیمه شده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان استان مربوط به شهرستان تفت و کمترین هم در شهرستان های بافق و اردکان است.
ابراهیمی یادآور شد: شهرستان بافق و اردکان به علت صنعتی بودن کمترین افراد زیرپوشش به خود اختصاص داده اند اما در این شهرستان ها نیز زنان روستایی واجد شرایط بیمه وجود دارند که امیدواریم جذب این صندوق بیمه ای شوند.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت دارد که ۱۳ درصد این جمعیت ساکن مناطق روستایی و ۸۳ درصد در مناطق شهری سکونت دارند.
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۹
یزد - ایرنا - مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان یزد گفت: مطالبات روستاییان و عشایر به دلیل نداشتن تشکل صنفی، پیگیری نمی شود و در عین حالی که جزو دهک های پایین جامعه هستند، از برنامه های حمایتی دولت بهره مند نمی شوند و اهتمام به رفع این معضل را از دولت سیزدهم انتظار دارند.