به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری سنگاپوری «استریتس تایمز»، سازمان ملل متحد در خصوص وقوع "موج دوم" فاجعه در پاکستان هشدار داد و افزود خطر افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری و سوء تغذیه در پاکستان زیاد است.
ایالت سند پاکستان بیشترین آسیب را به سبب شیوع سیل در این کشور متحمل شد. به سبب وقوع سیل در پاکستان یک سوم این کشور زیر اب رفت و بیش از هشت میلیون نفر آواره و بیش از دو میلیون خانه ویران شد. بر اساس این گزارش به سبب سیل بیش از ۲۸ میلیارد دلار متحمل خسارت مالی شد.
در حال حاضر بیش از ۲۰۸ هزار تن در ایالت سند پاکستان به مالاریا مبتلا شده اند که این رقم در مقایسه با سال گذشته با افزایش چشمگیری روبرو شده است.
بانک جهانی نیز اعلام کرد که بین شش تا نه میلیون پاکستانی در نتیجه سیلهای موسمی فاجعهبار مرتبط با تغییرات اقلیمی به فقر کشیده میشوند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بانک جهانی در گزارشی اعلام کرد که پیش بینی می شود نرخ فقر در پاکستان بین ۲.۵ تا ۴ درصد به عنوان پیامد مستقیم سیل افزایش یابد.
براساس این گزارش، از دست دادن شغل، دام، محصولات کشاورزی، خانهها و بسته شدن مدارس و همچنین شیوع بیماری و افزایش هزینههای غذا - بین ۵.۸ تا ۹ میلیون نفر را در فقر قرار میدهد.
به گفته بانک جهانی، بازگشت این اثرات منفی اجتماعی-اقتصادی احتمالاً به زمان قابل توجهی نیاز دارد.
پاکستان در سال جاری تحت تأثیر بارانهای موسمی بیسابقه قرار گرفته که منجر به کشته شدن یک هزار و ۷۰۰ نفر شد.
به دنبال وقوع سیل های موسمی هشت میلیون نفر همچنان آواره هستند و در شهرهای مخروبه چادری و کمپ های پراکنده در نزدیکی دریاچه های راکد زندگی می کنند که دارایی ها و معیشت آنها را بلعیده است.