اهواز - ایرنا - مدیر حج و زیارت خوزستان از زائران خوزستانی عتبات عالیات خواست فقط در کاروان های مجاز زیر نظر سازمان حج و زیارت ثبت نام کنند.

محمدامین یاقوت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نرخ هزینه مصوب هر زائر عتبات عالیات با ۶ شب و هفت روز اقامت در شهرهای مقدس کربلای معلا و نجف اشرف ۳۵میلیون و ۴۰۰هزار ریال است و مراکز مجاز خدمات زیارتی موظف هستند این هزینه را از زائر دریافت کنند.

وی از تداوم عزیمت کاروان‌های زائران خوزستانی به عتبات عالیات خبر دادو گفت: در ۲ هفته اخیر ۱۲ کاروان به تعداد ۴۸۰ زائر از مرز بین المللی شلمچه به شهرهای مقدس عراق عزیمت کرده‌اند.

مدیر حج وزیارت خوزستان بیان کرد: زائران برای تشرف به شهرهای مقدس عراق باید گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشند و عوارض خروج از کشور را نیز بپردازند.

وی افزود: بر اساس توافق به عمل آمده با دولت عراق،  زائران عتبات عالیات نیازی به اخذ روادید ندارند.

یاقوت با اشاره به دریافت برخی گزارش ها از بروز ناامنی‌های پراکنده در بغداد و لغو سفر زایران به شهرهای مقدس کاظمین و سامرا اظهارداشت: چنانچه شرایط اجازه دهد و مسئولان امنیتی عراق سفر به این شهرها را بلامانع اعلام کنند عزیمت به این شهرهای مقدس انجام خواهد شد.

وی افزود: هنوز برای عزیمت زائران عتبات عالیات از مرز بین‌المللی چذابه در محدوده سیاسی شهرستان دشت آزادگان تصمیمی گرفته نشده است.   

به گزارش ایرنا در اربعین امسال ۸۲۰هزار زائر از شلمچه و ۳۵۸هزار زائر از مرز چذابه به صورت انفرادی و بدون روادید راهی کربلای معلا شدند.

مرز چذابه در ۱۱۰کیلومتری شمال غرب اهواز و شلمچه در ۱۵کیلومتری غرب خرمشهر ۲ گذرگاه رسمی و بین المللی تردد زائران عتبات عالیات هستند.

مرزهای زمینی و دریایی خوزستان با عراق پس از سرنگونی رژیم بعثی از تیرماه ۱۳۸۲ برای صادرات کالاهای غیرنفتی و درمهرماه همان سال برای عزیمت زائران اربعین حسینی بازگشایی شد.

عزیمت زائران خوزستانی عتبات عالیات از مرزهای چذابه و شلمچه در مقاطعی به علت مسایل امنیتی عراق و همه گیری کرونا متوقف شده بود.

خوزستان در قالب تفاهم نامه‌۲ جانبه با استان‌های عراقی میسان و بصره، مناسبات اقتصادی، فرهنگی و آموزشی دارد.