تهران - ایرنا - معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه زنگ ورزش از این به بعد در دوره ابتدایی دو زنگ در هفته خواهد بود، گفت: باتوجه به اینکه در دوران پساکرونا هستیم باید بازی و ورزش به صورت جدی مدنظر قرار گیرد زیرا این موضوع باعث نشاط و پویایی بیشتر دانش‌آموزان می‌شود.

به گزارش ایرنا از معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، صادق ستاری فرد در گفت و گویی با بیان اینکه حضور دانش‌آموزان در مدرسه بعد از ۳ سال فضای جامعه را زنده کرد، اظهارداشت: لازم است به افرادی که برای بازگشایی مدارس در اول مهرماه تلاش کردند، خداقوت گفت زیرا این افراد پویایی را در نظام تعلیم و تربیت احیا کردند.

وی افزود: موضوع تربیت بدنی و ورزش باعث پویایی نشاط می‌شود لذا این موضوع از این جهت اهمیت دارد. موضوع تغذیه رایگان در مدارس نیز به صورت آزمایشی در البرز و سیستان و بلوچستان برای ۷۵ هزار دانش‌آموز اجرا شد.

ستاری فرد بیان کرد: با توجه به پیگیری وزیر آموزش و پرورش، ۱۱۵۰ میلیارد در بودجه برای این امر پیش بینی شد اما تاکنون تخصیصی نداشتیم که منتظر همراهی سازمان برنامه و بودجه برای این امر هستیم امیدواریم براساس وعده خود و قانون مصوب مجلس، تغذیه رایگان را بعد از ۹ سال در مدارس احیا کنیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: جمعیت تحت پوشش و مقدمات کار تغذیه رایگان دانش‌آموزان در آموزش و پرورش فراهم شده اما باید تخصیص سازمان برنامه و بودجه تامین تا این مقوله مهم احیا شود.

ستاری فرد بیان کرد: بعد از ۳ سال با حمایت وزیر آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه ۱۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات ورزشی درنظر گرفته شده تا نسبت به تامین اقلام ورزشی به زودی اقدام شود برای این امر یک سامانه پیش بینی شده تا مدارس از این سامانه امکان خرید اقلام را داشته باشند مشارکت خانواده‌ها نیز در این امر را خواهیم داشت و به زودی از این سامانه رونمایی می‌شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: در طرح شهید خرازی با عنوان آزادسازی مجموعه‌های ورزشی ۱۰۰۰ مجموعه ورزشی در اختیار دانش‌آموزان به صورت رایگان قرار می‌گیرد؛ در روزهای پنجشنبه مادران و دختران و در روزهای جمعه پدران و پسران از این اماکن استفاده می‌کنند؛ این طرح در تابستان اجرا شد و با شروع سال تحصیلی نیز به صورت جدی تر دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که ۱۰۰۰ دبیرستان دخترانه تحت پوشش این طرح باشند به طوری که این مدارس عصرها در اختیار دانش‌آموزان دختر باشند تا فعالیت‌های ورزشی برای دختران اجرا شود.

ستاری فرد افزود: کیفیت بخشی به درس تربیت بدنی مورد توجه است دستورالعمل اجرا و ارزشیابی درس تربیت بدنی را تدوین کردیم که نیروی انسانی یکی از مولفه‌های مهم این امر خواهد بود. محتوا و برنامه نیز مهم است که راهنمای کتاب درس تربیت بدنی را در اختیار معلمان قرار دادیم. تجهیزات و زیرساخت ورزشی نیز از دیگر مولفه‌ها مهم به شمار می‌آید.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۲۱۰۰ فضای ورزشی تحت عنوان طرح شهید سلیمانی احداث شده است و ۱۰۱۷ فضای ورزشی در مدت ۶ ماه تا هفته دیگر که هفته تربیت بدنی است به بهره برداری می‌رسد. ۱۹ هزار معلم تربیت بدنی کمبود داریم لذا توانمندسازی معلمان ابتدایی را در دستور قرار دادیم و تربیت معلم چند مهارتی را دانشگاه فرهنگیان در دستور کار قرار داده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: براساس دستورالعمل مورد نظر، اجرای درس تربیت بدنی و ارزشیابی این درس به جد دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: آموزش یک رشته در هر پایه تحصیلی دنبال خواهد شد که در این راستا آموزش شنا و طناب زنی را دنبال می‌کنیم. امسال ورزش باستانی و زورخانه ای در صبحگاه مدارس دنبال می‌شود. این امر ارزش‌های ملی اسلامی را از طرق ورزش باستانی در مدارس نهادینه می‌کند و این ورزش احیا می‌شود تا دانش‌آموز با ورزش زیست کند.

آغاز المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای 

ستاری فرد گفت: امسال با توجه به دوران پساکرونا المپیادهای ورزشی را از سر می‌گیریم تابستان امسال در ۱۶ رشته ورزشی مسابقات را دنبال کردیم و صدا و سیما مسابقات را به صورت زنده پخش کرد این همکاری نویدبخش اتفاقات خوبی خواهد بود.

وی اضافه کرد: المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای از هفته آینده همزمان با هفته تربیت بدنی نیز شروع می‌شود و استعدادیابی با همکاری وزارت ورزش و فدراسیون‌های ورزشی دنبال خواهد شد.