به گزارش ایرنا، محمد رضا قربانی روز شنبه در ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان خراسان شمالی اظهار داشت: رویداد بزرگ تانا (توانمند سازی اکوسیستم نوآوری استان) در ۱۸ و ۱۹ مهرماه سالجاری در محورهای تجهیزات و ماشین آلات بخش کشاورزی، تجهیزات حوزه آبزیان، کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت نهادهای دامی، صنایع غذایی، خوراک دام و کود آلی در بجنورد برگزار می شود.
وی تصریح کرد: همه واحدهای فناور و صاحبان ایده از جمله دانشجویان، اساتید، شرکتهای دانشبنیان، صاحبان صنایع، کارگاههای تولیدی و سایر افراد میتوانند در این رویداد شرکت کنند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد، افزود: شرکتکنندگان در این رویداد مشکلات و مسائل در حوزههای مختلف را شناسایی و راهحل پیشنهادی خود را ارایه میدهند و با راهحل مناسب از آنها حمایت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ۴۶ نیاز فناورانه در بخش های مختلف کشاورزی استان و وزارتخانه مربوطه به همراه یک نیاز در حوزه آب شناسایی شده است و در رویداد تانا بررسی می شود.
قربانی عنوان کرد: این رویداد که به نوعی محل رسیدن عرضه و تقاضا به هم است، ۱۵ میز مذاکره نیز بین شرکت های دانش بنیان برگزار می شود.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۲ شرکت دانش بنیان خارج از استان، ۱۹ شرکت داخل استان و ۵۹ شرکت برخط برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کرده اند.
چهار مرکز رشد، ۱۴۲ شرکت و واحد فناور، ۳۰شرکت دانش بنیان و ۲۳ صنعت خلاق زیر پوشش پارک علم و فناوری خراسان شمالی فعالیت می کنند.
اهمیت بخش دانش بنیان کشاورزی
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز در ادامه این نشست گفت: بخش کشاورزی به عنوان پیشران اقتصادی استان باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده کند.
ناصر فخر موحد افزود: شرکتهای دانش بنیان و دانش پایه باید در جهت توسعه پایدار و تحقق شعار سال تقویت شوند.
وی ادامه داد: رویداد تانا با محوریت بخش کشاورزی در استان برگزار می شود و این رویداد در حوزه هایی از جمله بخش گردشگری، صنعت و معدن، سرمایه گذاری و سایر دستگاه ها و تشکل ها نیز در دستور کار قرار دارد.
فخر موحدی بر استفاده از ظرفیت و توانمندی علمی دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: اینک باید اساتید و نخبگان با صاحبان کار در بخش های مختلف ارتباط برقرار کنند تا اقدامات و کارها بر محور دانش انجام شود و با ایده ها و خلاقیت ها به رشد اقتصادی استان کمک شود.
وی اظهارداشت: صاحبان فکر و اندیشه و خلاق ایده های خود را در بخش های مختلف مرتبط با حوزه کشاورزی را در رویداد تانا مطرح کنند تا ایده ها به فرصت هایی برای تولید ثروت، درآمد و افزایش صادرات تبدیل شود.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش بر ایجاد خوشه های صنعتی در بخش های مختلف در استان تاکید کرد و گفت: خوشه های موجود در استان باید ارتقاء یابند و خوشه های فناورانه دیگر نیز باید در شهرک های صنعتی استان راه اندازی شود.
به گزارش ایرنا، در خراسان شمالی میزان رشد اقتصادی در بخش کشاورزی ۹.۷ درصد، بخش خدمات ۶.۲ درصد، بخش معدن ۴.۳ درصد و بخش صنعت ۷.۳ درصد هدفگذاری شده است.