به گزارش ایرنا، روح الله متفکر آزاد روز شنبه در نشست سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست آذربایجان شرقی افزود: تحقیق و تفحص یکی از ابزارهای مجلس برای مطالبه گری و نه مچ گیری است.
وی ادامه داد: موضوع دریاچه ارومیه به همه مردم و مسئولان مربوط است و سازمانهای مردم نهاد باید در این راستا فرهنگ سازی کنند.
وجود بیش از ۸۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: بیش از ۸۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در سه استان واقع در حوضه دریاچه ارومیه حفر شده است که نشان دهنده عدم نظارت دقیق در این زمینه است.
تراب محمدی ، با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد در آگاهی رسانی به مردم، از آنها خواست وضعیت دریاچه ارومیه را به خوبی تبیین کنند.
وی افزود: مسئولان و مردم باید در احیای دریاچه ارومیه همراه هم باشند و سازمانهای مردم نهاد نیز در فرهنگ سازی برای تحقق این همراهی نقش موثری دارند.
محمدی اضافه کرد: سازمانهای مردم نهاد باید متکی به پژوهشهای علمی تاییدشده درخصوص وضعیت دریاچه ارومیه اظهار نظر کنند و با ارائه راهکار به مسئولان کمک کنند تا وضعیت دریاچه بهبود یابد.
در ادامه این جلسه نمایندگان سازمانهای مردم نهاد به بیان دیدگاهها و دغدغههای خود درخصوص وضعیت دریاچه ارومیه پرداختند.
به گزارش ایرنا، بیش از ۹۵ درصد سطح حدود ۶ هزار کیلومتر مربعی دریاچه ارومیه خشک شده و این در حالی است که دولت سیزدهم برای احیای آن تلاش میکند؛ خشکی دریاچه ارومیه که میزان آب آن در اواسط دهه ۱۳۷۵ به ۱۴ میلیارد مترمکعب می رسید، از اوایل دهه ۱۳۸۰ آغاز و با تداوم خشکسالی ها، احداث بیش از ۷۰ سد در حوضه آبریز، توسعه باغات و برداشت بیش از حدمجاز آب های زیرزمینی تشدید شد.
با روی کار آمدن دولت یازدهم، ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد که اجرای بندهای آن در راستای احیای دریاچه ارومیه تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه داشت، اما آنطور که باید موفق نبود.
حال کارشناسان درباره تهدید طوفان های نمکی دریاچه ارومیه برای زندگی ۱۵ میلیون نفر از اجتماعات پیرامونی آن هشدار می دهند، البته بر طبق نظر آنان خوشبختانه بلورهای نمکی سطح دریاچه هنوز نشکسته اند و اقدامات حفاظتی دقیق و فراگیر می تواند از بروز هر گونه طوفان نمکی در منطقه جلوگیری کند.