تهران- ایرنا- دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از آغاز سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با سخنرانی رییس جمهوری در روز افتتاحیه (چهارشنبه ۲۰ مهر) خبر داد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا حجت‌الاسلام حمید شهریاری در نشست خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی گفت: یکی از تفاوت های کنفرانس امسال حضور میهمانانی فرهیخته مانند مفتی اعظم و برخی در سطح وزیر و شخصیت های برجسته در جهان اسلام هستند.

وی درباره تفاوت دیگر کنفرانس امسال گفت: کنفرانس منطقه ای در لبنان با یکهزار لبنانی برگزار می شود و کنفرانس هایی در کشورهای پاکستان و عراق در حال طراحی است تا تعداد بیشتری از افراد بومی را در کنفرانس ها داشته باشیم.

شهریاری ادامه داد: همچنین در استان های گلستان، سیستان و بلوچستان، خراسان و کردستان کنفرانس هایی برگزار خواهد شد. البته در تهران ۲۰۰ سخنران خارجی و ۱۰۰ سخنرانی داخلی خواهیم داشت و از چهارشنبه تا جمعه این کنفرانس به صورت حضوری برگزار می شود که در مراسم افتتاحیه رییس جمهور سخنرانی خواهد کرد.

شهریاری از آغاز سی و ششمین کنفرانس از امروز به صورت وبیناری خبر داد و گفت: این برنامه ها با پنج زبان خارجی و در وبینازها با سه زبان خواهیم داشت. البته نشست های تخصصی قبل از کنفرانس برگزار شده است و ۴۰ مقاله به کنفرانس رسیده است.

وی افزود: روز جمعه دیدار با رهبر معظم انقلاب را خواهیم داشت و مراسم اختتامیه با صدور بیانیه پایانی به کار خود پایان خواهد داد.

این پژوهشگر مذهبی در پاسخ به سوالی درباره وقایع اخیر افغانستان گفت: اتخاذ مواضعی که توسط برخی شخصیت های نامدار در افغانستان گرفته می شود، مربوط به خود افغانستان است و ملاحظاتی که ما با این کشور داریم رعایت حدود و مرزهای اسلامی، رعایت حقوق شهروندان به ویژه شهروندانی است که در حکومت طالبان در اقلیت هستند و اجازه ندادند تا این کشور دوباره تبدیل به پایگاهی برای استعمار شود، ایجاد امنیت برای همه اقوام و گروه ها و زنان و مردان که بتوانند آینده خود را رقم بزنند و چارچوبی که ما دنبال می کنیم همان سیاست های کلانی است که جمهوری اسلامی دنبال می کند.

وی اظهار امیدواری کرد ارتباط ایران با افغانستان گسترده شود و در آینده کنفرانس منطقه ای در مشهد با بزرگان افغانستان در اوایل سال آینده برگزار شود که قرار است در این کنفرانس هزار میهمان دعوت شوند.

گزارش سی و پنجم را در پایگاه اینترنتی مجمع تقریب بخوانید

شهریاری در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره مهمترین نتایج سی و پنجمین کنفرانس وحدت که سال گذشته برگزار شد، اظهار داشت: گزارش سی و پنجمین کنفرانس وحدت آماده و نهایی شده و بر روی سایت مجمع قرار دارد. این گزارش حدود ۵۰۰ صفحه است که در مصاحبه افتتاحیه و اختتامیه سال گذشته جزییات آن را بیان کردم ولی جزییات آن در یک کتاب منتشر شده و قابل ارائه است. از روابط عمومی می خواهم این گزارش را بر روی سایت مجمع تقریب و کنفرانس وحدت قرار دهند.

وی در پاسخ به ایرنا درباره اقدامات انجام شده مبنی بر تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی که در بیانیه پایانی سی و پنجمین کنفرانس وحدت بر آن تاکید شده بود، گفت: اگر می خواهیم موفق باشیم باید هر نقشه ای را که دشمن علیه ما می کشد، مطالعه و آن را رصد کنیم. با رصدی که از سال ۲۰۰۰ هزار تا کنون داشتیم، متوجه می شویم برنامه اصلی دشمن در تفرقه، تجزیه و تخریب جهان اسلام بوده است. دشمن اگر بتواند با راه اندازی جنگ بین دو کشور یا ایجاد جنگ داخلی اقدام می کند. مثلا در شش ماه گذشته میان مردم عراق این نقشه را داشت که بحمدالله ناموفق بود.

دبیر مجمع تقریب مذاهب افزود: دشمن اگر از این طریق نتواند نقشه های خود را اجرایی کند، با ترورهای کور نسبت به شخصیت هایی که به اتحاد اسلامی دعوت می کنند، متوسل می شود و گاهی با تحریک برخی خودباختگان و مواجب بگیران با تکفیر بعضی گروه ها و دسته های دیگر و همینطور رقابت های حزبی تلاش به ایجاد تفرقه می کند.

وی افزود: در کشورهای اسلامی گاهی می بینیم رقابت های حزبی منجر به درگیری می شود. این مسائل باعث شده تا در اتحاد اسلامی تاخیر بیاندازد. با مطالعه نقشه های دشمن می توان دریافت که چه کاری در مقابل این کار باید انجام داد تا با راهکارهایی مانند صلح عادلانه، اخوت اسلامی، همدلی و همدردی اسلامی، رعایت ادب اختلاف و تقبیح عادی سازی با رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد اتحاد اسلامی در جهان اسلام باشیم.

استفاده از ظرفیت های استانی در کنفرانس وحدت

شهریاری با اشاره به برنامه های جدید مجمع تقریب مذاهب برای تمرکززدایی گفت: در تابستان گذشته اولین کنفرانس منطقه ای در شهر سنندج را برگزار کردیم که بیش از ۷۰ نفر از سیاستمداران و دانشمندانی از اقلیم کردستان در سنندج حاضر شدند و بیش از ۳۰۰ میهمان از فرهیختگان از استان هایی مانند کردستان، آذربایجان و کرمانشاه حضور داشتند.

وی افزود: این کنفرانس باعث همدلی اندیشمندان ایران و عراق شد و در داخل کشور نیز علمایی که پشتیبان ولایت فقیه و انقلاب اسلامی هستند، یک قوت قلبی گرفتند که پیام های آن ها را دریافت می کردیم و امیداورم کنفرانس منطقه ای وحدت اسلامی را در استان های مرزی به ویژه کردستان دنبال کنیم. چون برگزاری این کنفرانس مزایای بسیاری داشت و مطلع شدیم مورد رضایت اندیشمندان قرار گرفته است؛ ضمن این که نمی توان از هر استانی ۳۰۰ نفر را به کنفرانس وحدت دعوت کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: حداقل ۱۰ استان قومیتی داریم که باید سه هزار نفر را دعوت کنیم که در کنفرانس تهران چنین امکانی وجود ندارد ولی با این نوآوری این کار امکانپذیر است. یعنی اگر پنج کنفرانس منطقه ای برگزار کنیم، می توانیم بیش از سه هزار نفر به اضافه میهمانان خارجی را از کشورهای همسایه میزبانی کنیم؛ ضمن این که باید از فعالیت های خودمان تمرکززدایی کنیم و ظرفیت های استانی را در حوزه های رسانه، جهاد تبیین، بلوغ سازمانی، چهره سازی جوانان اهل سنت و شیعه به کار بگیریم و زمینه را برای معرفی نیروهای جدید در حوزه انقلاب اسلامی  و مقاومت ایجاد کنیم.

وی با تجلیل از سازمان صدا و سیما و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای فعالیت در هفته وحدت و فرهنگسازی برای تفکر وحدت، اظهار امیدواری کرد که تا سال آینده پنج کنفرانس منطقه ای در استان های قومیتی برگزار شود.

شهریاری همچنی درباره اختلافات میان آذربایجان و ارمنستان گفت: باید به دنبال صلح عادلانه با روش های اجماع عقلایی باشیم که سازمان های بین المللی دنبال می کنند. توصیه ما این بود که یک نشست گفت و گو محور میان دو کشور آذربایجان و ارمنستان شکل بگیرد و اختلافات از راه های مسالمت آمیز حل شود. ما از یکپارچگی جهان اسلام حمایت می کنیم؛ ضمن این که بر حفظ حدود مرزهای کشورهای اسلامی تاکید داریم.

پایگاه اینترنتی کنفرانس وحدت از سایت های برتر جهان

وی با اشاره به اثرگذاری سخنرانی های کنفرانس وحدت اسلامی گفت: سایت کنفرانس وحدت جزو سایت های برتر دنیا قرار می گیرد. چون سخنرانی ها در این سایت به سه زبان زنده دنیا ترجمه شده و تمام ۵۰۰ سخنرانی کنفرانس سی و چهارم و ۴۰۰ سخنرانی کنفرانس سی و پنجم را می توان ملاحظه کرد. کسی نمی تواند در کنفرانس وحدت، شعار وحدت دهد و بعد عملیاتی دیگر انجام دهد و اگر اینگونه بود، باید دانست پشت سر آن عملیات روانی و یک فشاری وجود داشته است.

مرکز هنری مجمع تقریب تاسیس می شود

دبیر کل مجمع تقریب اضافه کرد: ما در جنگ رسانه ای قرار داریم و باید یک جهاد تبیین با روش هایی شکل بگیرد که اهل رسانه آن را تشخیص می دهد. ما از طرف شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی مرکزی را به عنوان مرکز هنری تاسیس کنیم و طرح آن را با ابزارهای رسانه ای ایجاد کنیم ولی قبل از آن پیشنهاد کردیم یک فیلم سینمایی خوب و اثرگذار در حوزه وحدت بین مذاهب تولید شود و به دنبال سرمایه گذاری در این زمینه هستیم. البته راه درازی در پیش داریم ولی این فعالیت ها شروع راهی برای کارهای رسانه ای در عرصه جهان اسلام با رویکرد وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است.

وی افزود: دو طرح سعید و آی محسن، امت اسلامی را هدف قرار داده و درصدد است تا امت واحده اسلامی را در بستر شبکه و سازه های شبکه ای دنبال کند و همچنین گام های موثری در حال پیگری است که یکی از آنها استفاده از رسانه برای ورود به جنگ نرمی است که دشمن ایجاد کرده و مقابله و جهاد تبیین برای پیشگیری از تفرقه در جهان اسلام یکی از اقداماتی است که مجمع و سایر نهادها برای پیشگیری از تفرقه در جهان اسلام دنبال می کنند.

کنفرانس دانشگاهی وحدت اسلامی برگزار می شود

شهریاری با اشاره به ملاقات های حضوری و گفت و گو با شخصیت های اندیشمند در جهان اسلام گفت: همکاری با دانشگاه های جهان اسلام یکی از برنامه های این مجمع است که با انتصاب یکی از برادران اهل سنت (ناصرقلی سارلی)به عنوان دستیار ویژه دبیر کل در حوزه همکاری های دانشگاهی تلاش داریم تا ارتباط مجمع با دانشگاه ها و حوزه های علمیه تقویت شود. امیدوارم سال آینده به علاوه کنفرانس وحدت اسلامی، یک کنفرانس دانشگاهی با حضور اساتید دانشگاه های جهان اسلام برگزار شود تا در حوزه محورهایی که جهان غرب بیشتر مورد هجمه قرار داده و با تفکرات لیبرالی خود در بین امت اسلامی نفوذ می کند، مباحث مرتبط با تقابل با لیبرالیسم در دانشگاه های ایران و جهان را دنبال کنیم.

بهترین خبر جهان

شهریاری با تبریک سالروز ولادت رسول اکرم(ص) و امام صادق (ع) گفت: ولادت پیامبر (ص) مبارک ترین خبر از ابتدای جهان تا قیامت است. این خبر بهترین راه آسمانی را برای ارتقاء همه انسان ها و دستیابی به سعادت نشان می دهد.

۲۰۰ میهمان از ۶۰ کشور جهان

وی با اشاره به حضور ۲۰۰ میهمان از ۶۰ کشور جهان افزود: اتحاد مسلمانان فکر ابداعی امام خمینی(ره) بوده و رهبر انقلاب نیز در این راستا مجمع جهانی تقریب مذاهب را ایجاد کردند.پیام پیشروی انقلاب اسلامی موجب نگرانی استکبار در این چهل ساله شده چون منافع آنان را به خطر انداخته است.استعمار پیر و آمریکا به دنبال تکه پاره کردن جهان اسلام بودند همچنان که هند و دولت عثمانی را به چند بخش تقسیم کردند. در کشور ما نیز از قرون گذشته بخش های از ایران را تجزیه کردند. مثلا بخش های از افغانستان و پاکستان و جنوب را از ایران جدا کردند و این توطئه ای آشکار است که اسلام باید غربی شود و به دنبال لیبرالی کردن اسلام هستند تا به منافع خود برسند.اتفاقی که در سوریه افتاد و آمریکا نفت این کشور را به یغما می برند و به دنبال این هستند که عراقرا به سه بخش و مصر را به چند قسمت تقسیم کنند.

دشمن به دنبال سوری سازی ایران است 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به نعمت امنیت کشور به جوانان سفارش کرد تاریخ ۱۰ سال گذشته سوریه را مطالعه کنند و اگر نتوانست یک سرزمین سوخته به جا گذارد و راه اتصال جهان اسلام را به جنوب لبنان قطع کنند. امروز شاهد تخریب سوریه هستیم که ۱۲ میلیون از ۱۸میلیون نفر جمعیت سوریه آواره و ۵۰۰ هزار نفر کشته شدند. امروز این مسأله در سودان نیز اتفاق افتاد و دشمن به دنبال پاره پاره کردن ایران همچون در جنگ جهانی دوم است.

وی با اشاره به سوری سازی دشمنان گفت: این درس بزرگی برای ملت ایران است تا اهمیت وحدت را احساس کند. امروز ایران به عنوان یک کشور پیشرفته در جهان شناخته می شود. دشمن این پیشرفت ها را می بیند و می داند که ایران الگویی برای سایر کشورها در مقابله با استکبار است.اسلام حرام شرعی است و نزاع حرمت دینی دارد.

آغاز به کار کنفرانس وحدت اسلامی به صورت حضوری از چهارشنبه

به گزارش ایرنا، سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از امروز هفدهم مهر ماه مصادف با ۱۲ ربیع الاول سالروز ولادت پیامبر اعظم (ص) به روایت اهل سنت تا جمعه بیست و دوم مهر ماه مصادف با سالر وز میلاد پیامبر اکرم (ص) به روایت شیعیان برگزار می‌شود.

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، همه ساله همزمان با هفته وحدت از دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول، کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را با حضور شخصیت های هم جهان اسلام برگزار می کند. 

پس از دو سال که کرونا باعث برگزاری کنفرانس وحدت به صورت وبیناری و غیرحضوری شد و سال گذشته نیز تعدادی از میهمانان کنفرانس در این کنفرانس حاضر شدند، امسال شاهد حضور چهره های سیاسی و فرهنگی جهان اسلام خواهیم بود. شعار کنفرانس امسال «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام؛ راهکارهای اجرایی و اقدامات عملیاتی» است. 

مراسم افتتاحیه سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی از ساعت هشت صبح چهارشنبه بیستم مهر با حضور اندیشمندان اسلامی از کشورهای جهان اسلام در سالن اجلاس سران آغاز می شود. 

هدف از برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، ایجاد اتحاد و همبستگی در بین مسلمانان، همفکری علماء و دانشمندان جهت تقریب دیدگاه‌های علمی و فرهنگی آنان و نیز بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت دستیابی به وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده در جهان اسلام و حل مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راه‌ کارهای مناسب در این خصوص است.

آبان سال گذشته سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در هشت محور جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم، آزاد اندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیری و افراطی گری، همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش ها و منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین، تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی، فلسطین و مقاومت اسلامی و بزرگداشت مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری برگزار شد. 

هفته وحدت در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) مطرح شد و همه ساله از ۱۲ ربیع الاول سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) به روایت اهل سنت آغاز می شود و تا ۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت رسول خدا (ص) به روایت شیعیان ادامه خواهد داشت که امسال مصادف با هفدهم تا بیست و دوم مهر است.