به گزارش ایرنا، اهالی سینما، تلویزیون و تئاتر که بخش قابل توجه ای از هنرمندان کشور را تشکیل می دهند و به نوعی خواص جامعه محسوب می شوند، در هیاهوی اغتشاشات به دو بخش تقسیم شدند: عده ای که اغتشاشات را محکوم کرده و خواستار حفظ آرامش کشور و شنیده شدن صدای اعتراضات از سوی مسئولین شدند و متاسفانه عده ای که آتش بیار معرکه شده و بدون در نظر گرفتن مصالح کشور و مردم ، بنزین بر روی آتش اغتشاشات ریختند.
پست ها، استوری ها و توئیت هایی که از سوی برخی هنرمندان در فضای مجازی منتشر می شود نه تنها جوانان و نوجوانان تحریک شده به اغتشاش را از کف خیابان ها جمع نکرد بلکه باعث آن شد که نظم و آرامش جامعه بیش از پیش بر هم زده شود.
ایرنا بر آن شد تا در این جریان، به سراغ تعدادی از فیلمسازان ، تهیه کنندگان سینما و اهالی هنر قم برود تا بتواند نظرات آنان را در مورد نقش هنرمندان در برهه از زمان را نسبت به جامعه جویا شود.
دستگاه های فرهنگی باید تکلیفشان را با هنرمندانی که به اغتشاشات دامن زدند، روشن کنند
سید روح الله حسینی تهیه کننده سینما عنوان می کند که هفته گذشته بیانیه ای را در محکومیت اغتشاشات تنظیم کرده اند که هنرمندان قم اعم از سینما، تئاتر و رشته های مختلف آن را امضا کنند.
وی افزود: برای امضای این بیانیه به خیلی افراد مراجعه کردم ولی برخی افرادی که سالیان سال است آن ها را می شناسیم از امضای بیانیه امتناع کردند. متاسفانه یکی از نقاط ضعف جمهوری اسلامی در بخش فرهنگی در اغتشاشات اخیر آشکار شد و تعدادی از هنرمندان شناخته شده در رشته های مختلف هنری که از امکانات ، منابع و بودجه های کشور استفاده کردند تا به شهرت برسند، دقیقا در زمانی که جامعه و کشور به آن ها نیاز دارند جای خالی دادند و از امضای بیانیه امتناع کردند.
وی بیان کرد: این افراد در این چند وقت اخیر با استوری و پست هایی که می گذاشتند بنزین به آتش اغتشاشات می ریختند و در بخش فرهنگی باید فکر اساسی شود و به نظر بنده دستگاه های فرهنگی باید تکلیفشان را با این افراد روشن کنند.
حسینی افزود: متاسفانه برخی از مسئولین فرهنگی هم حافظه ضعیفی دارند و چندی دیگر در جشنواره فیلم فجر افرادی که پشت نظام را خالی کردند را در صدر می نشانند و از این رو ما هنرمندانی که در عرصه های مختلف در خط مقدم بودیم گله و اعتراض داریم .
وی ادامه داد: موضوعی که مطرح شد در سطح کلان باید مورد توجه قرار گیرد و مطالبه ای استانی و شهری نیست که چرا این گونه آقایان و خانم ها با پول های جمهوری اسلامی امکانات آن چنانی می گیرند.
گفتنی است سید روح الله حسینی متولد سال ۱۳۵۲ در قم است و از سال ۱۳۸۰ وارد دنیای فیلمسازی،تهیه کنندگی و کارگردانی شده است و هم اکنون عضو جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران است و از جمله آثار ایشان می توان به «سایه روشن»، «پایان تاریکی»، «مرد مردستان»، «بیداری»، «جستجو در مه»، «خواستگاری ضربدر چهار»، «سیسیلیها» و «هستی» اشاره نمود.
هیچ نوع از توسعه در ناآرامی بوجود نمی آید
مرتضی مرتضوی راد کارگردان نمایش نیز معتقد است هر فردی باید در حیطه تخصص خود سخن بگوید.
او می گوید: کسی که در هنر موسیقی تخصص دارد نمی تواند در نویسندگی اظهار نظر کند، کسی که در تئاتر تخصص دارد نمی تواند در هنر نقاشی تئوری پردازی کند و این دقیقا همان چیزی است که هنرمندان نسبت به آن نقد داشتند که در بخشی از کشور کسانی مسئولیت دارند که تخصصی نداشته اند.
وی ادامه داد: این هنرمندان آیا از خودشان می پرسند که به عنوان هنرمند چقدر تخصص در مسایل سیاسی کلان کشور و جهان دارند؟ فارغ از مسئولیت و تاثیرگذاری اجتماعی هنرمند که به شدت قابل توجه است، وقتی بحث کلان سیاسی می شود هنرمند باید به اندازه جایگاهی که دارد اظهار نظر کند.
این هنرمند افزود: در کجای دنیا داریم که هنرمند و ورزشکار تئوری پردازی سیاسی انجام دهد و تاکید داریم همه باید سعی کنیم که کشور آرام بشود.
وی افزود: نقدهای ما جدی است و به شخصه نقدهای جدی به شرایط اقتصادی و سیستم مدیریتی کشور داریم اما نکته مهم این است که هیچ نوع از توسعه در ناآرامی بوجود نمی آید و اول باید فضای آرام وجود داشته باشد تا به سمت توسعه اقتصادی و اجتماعی برویم.
اگر هنرمند نتواند از طریق رسانه رسمی ارتباط برقرار کند دچار اشتباه می شود و احساسات بر او غلبه می کند
سید امیر طباطبایی کارگردان سینما در ادامه گفت و گوهای خبرنگار ایرنا با هنرمندان قمی خواستار آن است که زمینه لازم برای اعتراضات در کشور مهیا شود اما این زمینه به گونه ای نباشد که باعث سوء استفاده معاندان نظام شود.
وی بیان کرد: در کشور ما زمینه لازم برای اعتراض مسالمت آمیز سیاسی فراهم نشده است و اگر مانند بقیه موارد که قانونگذار پیش بینی کرده اگر مردم نسبت به یک مساله در حوزه سیاسی اعتراض داشته باشند صدا و مطالبه به حق مردم می تواند به گوش مردم و مسئولین به دور از اغتشاش برسد و صد البته دشمنان و کسانی که با مملکت ما زاویه دارند از شرایط سوء استفاده نکنند.
وی ابراز داشت: وقتی هنرمندان، سلبریتی ها و ورزشکارها طرفدارهای سیاسی دارند مردم از این ها توقع دارند نسبت به مسائل واکنش نشان دهند اما ایرادی که در کشور ما وجود دارد این است که تریبون رسمی در اختیار هنرمندان نیست تا بتوانند مسایل خود را مطرح کنند و اگر تریبونی هم باشد ممیزی می شود.
طباطبایی ادامه داد: اگر هنرمند نتواند از طریق رسانه رسمی ارتباط برقرار کند دچار اشتباه می شود و احساسات بر او غلبه می کند و بدون تصمیم آگاهانه از فضای مجازی در اختیارش واکنش هایی نشان می دهند که باعث تحریک طرفدارهای آنان خصوصا قشر جوان می شود.
این هنرمند افزود: برای همه ایرانی ها حتی کسانی که اعتراضی دارند قطعا خط قرمز مردم مملکت ایران است، ممکن است انتقادهایی وارد باشد اما آدم هایی که دنبال جدایی طلبی و تجزیه ایران هستند مانند سلطنت طلبان و منافقین و افرادی که در حوزه خاورمیانه با ایران مشکل دارند بدانند هر چقدر مردم نسبت به برخی مسائل انتقاد داشته باشند خط قرمزشان وطن و سرزمینشان است، لذا مسئولین تدبیری داشته باشند تا خواسته های به حق مردم خصوصا قشر جوان شنیده شده و بررسی شود و به آن ها پاسخ درست دهند که کسی دچار خطا و اشتباه نشود.
گفتنی است سید امیر طباطبایی متولد ۱۳۵۷ در قم است که ساخت بیش از ۱۰۰ عنوان فیلم داستانی، مستند، نماهنگ و مجموعه های تلویزیونی را در کارنامه دارد و فیلمهای داستانی «مائده آسمانی»، «علی و گلهای یاس»، مجموعه داستانی «ما هیچ، ما نگاه»، مجموعه مستند داستانی «بیداری»، «دامن طبیعت» و «بر کرانه قرآن» از جمله ساختههای او در تلویزیون است و جوایز متعددی از جشنوارههای «رضوی»، «دانشجویان کشور»، «سینمای جوان»، «فیلم طنز تهران» و «نماز و نیایش» را کسب کرده و جایزه بهترین پژوهش و فیلمنامه فرهنگ عاشورایی برای فیلمنامه «طویریج» را در کارنامه دارد.
لازم بذکر است پیش از این اساتید، سینماگران و هنرجویان انجمن سینمای جوان ایران - دفتر قم، در بیانیه ای ضمن محکومیت اقدامات خرابکارانه در اغتشاشات اخیر در کشور و همچنین شهر مقدس قم، بر برخورد قاطع با عاملان و مسببان آن تاکید کردند. این بیانیه را اینجا بخوانید.
انقلاب اسلامی ایران با ۴۳ سال عمر خود در طی سالیان مختلف با فشارهای مختلف خارجی از جنگ تحمیلی هشت ساله با عراق و تحریم های ظالمانه روبرو بوده است و در داخل نیز عده ای همسو با معاندان خارج نشین نظام در برهه هایی چون فتنه ۸۸ سعی کردند نظامی مستحکم بر عقاید اسلامی مردم را سرنگون کنند اما آن چه نجات دهنده جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود بصیرت مردم است.
در این بین خواص جامعه چون هنرمندان و ورزشکاران نقش بسیار موثری دارند و می توانند با موضع گیری مناسب خود ضمن حفظ آرامش جامعه انتقادهای سازنده خود را به گوش مسئولان کشور برسانند.