مهدیه توکلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شاخصههای بهداشتی به واسطه شیوع کرونا در دنیا و ایران و تمرکز وزارت بهداشت به این بیماری افت پیدا کردند.
وی ادامه داد: بعد از کاهش روند همه گیری کرونا در دنیا و همچنین ایران، دانشگاه علوم پزشی دزفول اقداماتی در راستای احیای شاخصهای بهداشتی که در ۲ سال شیوع کرونا افت پیدا کرده بودند، انجام داده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: با توجه به اینکه شایعترین عامل مرگ و میر در دنیا و ایران و جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول، بیماریهای قلبی و عروقی هستند برنامهها از احیای شاخصهای این بیماریها شروع شد.
وی با بیان اینکه ۲ بیماری شایع دیابت و فشار خون پیش زمینه مرگهای قلبی عروقی هستند، افزود: طی سه ماه اخیر نزدیک به پنج هزار نفر از جمعیت میانسالان ۳۰ تا ۶۰ سال مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به صورت رایگان در مراکز بهداشتی درمانی غربال شدند و بسته خدمتی دریافت کردند.
توکلی با اشاره به غربالگری این افراد از نظر دیابت، فشار خون، قلبی عروقی و سرطان سینه و روده بزرگ اظهارداشت: تعدادی از افراد که از بیماری خود مطلع نبودند در این طرح شناسایی شدند و تحت نظر قرار گرفتند.
وی افزود: این برنامه ظرف ۶ تا ۱۸ ماه آینده برای همه میانسالان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول انجام میشود تا از ایجاد عوارضی نظیر کلیوی، قلبی، چشم و مغزی جلوگیری شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: متاسفانه آمار بیماران دیالیزی در جمعیت تحت پوشش در حال افزایش است البته این افزایش آمار، کشوری است و با شاخص بیماریهای قلبی عروقی همخوانی دارد.
وی اظهار امیدواری کرد با اجرای برنامه غربالگری، آمار بیماران دیالیزی سیر نزولی پیدا کند.
توکلی درخصوص نحوه ارائه بسته خدمتی میانسالان به گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال گفت: هدف این طرح کل این گروه سنی است ولی انتظار میرود به منظور نظم بخشی در اجرای طرح، گروههای سنی بعد از فراخوان به مراکز بهداشت، خانههای بهداشت و پایگاهها مراجعه کنند.
وی خواستار پاسخ مثبت میانسالان به فراخوان مراجعه برای دریافت بسته خدمتی شد و افزود: انتظار میرود افراد پیش از مراجعه شرایط اعلام شده از سوی مراکز بهداشت را رعایت کنند برای مثال ممکن است اعلام شود فرد برای گرفتن آزمایش ناشتا باشد که این موارد باید رعایت شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول همچنین از تامین شدن ۵۰ درصدی نیروی پرستاری مرد در مراکز روستایی شهرستان خبر داد و اظهارداشت: وضعیت نیروی پرستار در مراکز روستایی نامناسب و ۱۲ مرکز روستایی از نیروی پرستار آقا خالی بود که با حمایت دانشگاه علوم پزشکی دزفول تعداد این مراکز به ۶ مرکز کاهش یافت.
وی افزود: به پاس زحمات همکاران در مجموعه بهداشت معوقات ۲ تا سه ساله پرسنلی و بخشهای خصوصی طرف قرارداد از جمله داروخانهها و آزمایشگاهها نیز تسویه شدند.