مهندس علیرضا رضایی فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کشت ارزن در سطح بیش از سه هکتار از اراضی منطقه کرخه اظهار داشت: محصول ارزن اواخر مرداد ماه در منطقه کشت شده و اواخر مهرماه برداشت می شود.
وی نیاز کم محصول ارزن به آب و دوره رشد کوتاه را از مزایای کشت این محصول دانست و افزود: کشت محصول ارزن با توجه به قیمت دانه آن در بازار برای کشاورزان منطقه بسیار اقتصادی است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کرخه همچنین گفت: تشویق کشاورزان به کشت محصولاتی با نیاز آبی کم از جمله برنامه های مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کرخه در شرایط سخت خشکسالی ، کمبود آب و کاهش بارندگی است لذا در این راستا برای کشاورزان شهرستان کرخه برنامه های آموزشی و بازدید از مزارع ارزن برگزار شد تا کشاورزان تشویق به کشت محصولات کم آب بر به جای محصولات آب بر شوند.
رضایی کشت محصولاتی چون کنجد ناشکوفا ، سویا و ارزن دانه ای را با توجه به نیاز آبی کم این محصولات به کشاورزان توصیه کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آب به کشاورزان شهرستان کرخه توصیه می شود به سمت کشت محصولات کم آب بر روی آورند.
وی همچنین افزود: میزان پروتئین دانه ارزن بین ۱۸ تا ۲۲ درصد بوده که بیشتر از میزان پروتئین ذرت دانه ای و سورگوم است .
محصول ارزن جزو غلات دانه ریز و گیاهان یک ساله مناطق گرم و خشک است که در مردادماه کشت و برداشت آن اواخر مهر انجام می شود.
دانه ارزن ارزش طبی نیز دارد و برای عمل کرد قلب و بهبود سیستم گوارش همچنین سم زدایی از بدن توصیه شده و علوفه آن نیز برای تغذیه دام مصرف می شود.
شهرستان تازه تاسیس کرخه به مرکزیت شهر الوان دارای حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.
این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و شاوور،۲ شهر الوان و شاوور و حدود ۱۰۰ روستا است.
در سال زراعی گذشته ۴۰۱ هزار و ۴۵۰ تن انواع محصولات زراعی در شهرستان کرخه تولید شد.