به گزارش ایرنا، سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران تاثیر محدودیتهای اینترنتی که بهواسطه اغتشاشات اعمال شده، بر کسبوکارها را رصد کرده است. بر اساس گزارش این سازمان کاهش درآمد، افزایش هزینه یا اختلال در عملیات جاری شرکت از جمله نتایجی است که اغتشاشات اخیر با ایجاد محدودیتها در اینترنت رقم زده است.
بر اساس نظرسنجی که از ۱۰۴ شرکت عضو سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران طی روزهای ۷ تا ۱۰ مهرماه ۱۴۰۱ صورت گرفته، بیش از ۴۱ درصد شرکتها ۲۵ تا ۵۰ درصد درآمد خود را در این مدت از دست دادهاند و حدود ۴۷ درصد هم بیشتر از ۵۰ درصد کاهش فروش داشتهاند.
آمار دیگری که در این گزارش آمده، درباره میزان خسارت روزانهای است که به کسب و کارها وارد شده است. این خسارت البته ترکیبی از فروش و هزینههای مربوط به کسب و کار است.
بر اساس پرسشنامهای که این شرکتها ارایه کردهاند، ۵۳ درصد روزانه ۵۰ میلیون تومان، ۲۱ درصد ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، حدود ۱۸ درصد بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و قریب به ۸ درصد روزانه بالاتر از ۵۰۰ میلیون تومان خسارت میبینند. اگر تعداد کارکنان را شاخصی برای بزرگی شرکتها بدانیم میشود گفت تقریباً همان ۸ درصدی که بالای ۲۰۰ نفر نیرو دارند احتمالاً روزانه بالای ۵۰۰ میلیون تومان خسارت خواهند دید و همان ۷۳ درصدی که زیر ۵۰ نفر نیرو دارند روزانه ۵۰ میلیون تومان خسارت خواهند دید.
سازمان نصر تهران هم در گزارشی اعلام کرد که در روز شنبه ۲ مهرماه، اختلالات داخلی در ارتباط بین دیتاسنتری و ارتباط با اینترنت بینالملل افزایش چشمگیری داشت و شدیدترین اختلالات را بهویژه در بخش داخلی تجربه کرده است. در باقی روزها، اختلالات در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۷ و ۸ مهر شدت بیشتری داشت. تمرکز این اختلالات از ساعت ۱۶ تا ۲۴ هر روز بوده است.
این سازمان عوامل موثر بر ضرر و زیان شرکتها به دلیل محدودیتهای ایجاد شده در اینترنت به دلیل اغتشاشات را ارتباط مستقیم کاهش فروش با درآمد شرکتها به دلیل اختلال در کانالهای فروش، کاهش فروش یا درآمد شرکت به دلیل اختلال در استفاده از ابزارهای بازاریابی دیجیتال، لطمه به عملیات روزانه استفاده از ابزارهای ارتباط با مشتریان، صدمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در استفاده از ابزارهای طراحی و توسعه محصول، افزایش آسیب در عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در استفاده از سامانههای داخلی شرکت، صدمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در استفاده از ابزارهای ارتباط درون سازمانی، صدمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در تعامل با اشخاص و موسسات غیرایرانی، لطمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در تعامل با موسسات آموزشی و پژوهشی، لطمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در تعامل با پیمانکاران و اشخاص همکار، لطمه به عملیات جاری شرکت به دلیل اختلال در دورکاری کارکنان برشمرده است.