اهواز - ایرنا - رییس مرکز بهداشت خوزستان در خصوص علایم، راه‌های درمان و پیشگیری از بیماری سرایت پذیر آنفلوآنزا توضیحاتی ارایه داد.

به گزارش ایرنا دکتر پژمان بختیاری نیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد:با آمدن فصل پاییز انتظار می‌رود بیماری‌های واگیردار تنفسی مثل آنفلوآنزا در مناطق گرمسیری مثل خوزستان بروز بیشتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی بوده و عامل آن ویروس است افزود: علایم این بیماری تب، سردرد، گلودرد، درد عضلانی و سرفه است که موارد شدید آن می تواند ریه را درگیر کند. حتی ممکن است در این بیماری موارد مرگ و میر داشته باشیم که بیشتر در سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای است.

رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: افراد در هر سنی می توانند به آنفلوآنزا مبتلا شوند اما افراد زیر پنج سال، بالای ۶۵ سال، خانم های باردار و افردی که بیماری زمینه‌ای مثل آسم، دیابت و بیماری های قلبی داشته، پرخطر محسوب می شوند.

وی افزود: قابلیت سرایت بیماری آنفلوآنزا به ویژه در محیط های بسته و پرجمعیت بالا بوده و حتی می تواند اپیدمی ایجاد کند. 

بختیاری نیا گفت: مهمترین راه سرایت این بیماری، انتشار ترشحات ریز تنفسی از طریق هوا بوده که با سرفه، عطسه و حتی صحبت کردن پراکنده می شوند بنابراین برای پیشگیری باید نکات بهداشتی را رعایت کرد.

وی افزود: هنگام سرفه و عطسه باید دهان و بینی را با دستمال پوشانده و از دست دادن و روبوسی خودداری کنیم؛ همچنین دست ها را مکرر شست و شو داده و از ماسک استفاده کنیم و مهمتر اینکه اگر علایم مشکوکی مثل تب و سرفه بروز کرد به نزدیکترین واحد بهداشتی و درمانی مراجعه کنیم.

بیماری آنفلوآنزا معمولا از پاییز تا اوایل بهار مشاهده می­‌شود که همراه با عطسه، سرفه، احساس خستگی است. شدت این بیماری در میان افراد مختلف متفاوت است، اما به دلیل پاندمی کووید-۱۹ باید در این ماه‌­ها بیش­تر مراقب خود بود.