به گزارش خبرنگار ایرنا، در هفتههای گذشته، عدهای با ایجاد اغتشاش و سوءاستفاده از شرایط، فضایی ناآرام در کشور را به وجود آوردند تا حال و هوای کشور را متشنج کنند.
در هفتههای اخیر در فضای مجازی بارها از کسب و کارها خواسته شد تا با بستن مغازههای خود به اعتراضات بپیوندند تا در جریان اقتصاد کشور خلل ایجاد شود، اما بازاریان به دور از هر حاشیهای به فعالیت خود ادامه دادهاند تا اقتصاد در مسیر درست خود حرکت کند.
بر همین اساس روز شنبه هفته جاری ( ۱۶ مهرماه) نیز عدهای در محدوده بازار برای ایجاد خلل در روند طبیعی اقدام به اغتشاش کردند تا فعالیت این بخش را نیز تحت تاثیر قرار بدهند که یکی از آثار آن به آتش کشیدن پایگاه انتظامی در بازار بود و سعی در ایجاد فضای رعب و وحشت داشتند.
ایجاد این شرایط به این دلیل رخ داد تا کسب و کارها تعطیل و مغازهداران را مجبور به پایین کشیدن کرکرهها کنند و البته موفق نیز شدند، زیرا بازاریان در محدوده لالهزار برای دوری از درگیری، کاهش آسیب و جلوگیری از خسارت درب مغازهها را بستند و محدوده را ترک کردند، زیرا افراد اغتشاشگر برای ایجاد وحشت علاوه بر آتش زدن سطلهای زباله و...، به اموال عمومی و خصوصی هم آسیب وارد میکنند.
بیش از هر جای دیگری، خیابان لالهزار مورد توجه قرار گرفت، در این بخش که کالاهای لوازم خانگی بیشتر به فروش میرود، بازاریان به سرعت کرکره مغازه را در روز شنبه پایین کشیدند تا مشکلی ایجاد نشود و سرمایهشان آسیب کمتری ببیند؛ اما حال بازار به اینگونه باقی نماند.
روز یکشنبه با کاهش تجمعات و برقراری آرامش در شهر، بازار به روال عادی خود بازگشت و فعالیت روزانه خود را از سر گرفت و با توجه به کاهش توجه عمومی به فراخوانهای آشوبگرانه، مشکل دیگری در این بخش به وجود نیامد.
مشاهدات خبرنگار ایرنا در روز گذشته و امروز (سهشنبه) نیز حاکی از فعالیت عادی بازار به ویژه در خیابان لالهزار دارد، مغازهداران حضور فعال دارند و مشتریان نیز همانند سابق برای خرید مایحتاج خود در این مسیر تردد میکنند.
احسان دیانتی یکی از فروشندگان خیابان لالهزار به خبرنگار ایرنا گفت: روز شنبه برای حفاظت از اموال خود مغازههای خود را بستیم تا شلوغی ایجاد شده، به وسایل ما آسیب نزند.
وی افزود: از ظهر روز شنبه مشتریان برای حفاظت خود بازار را ترک کردند و عملاً فروش کاهش یافت، حضور مغازهداران فایدهای نداشت و امکان خسارت را به جای سود افزایش میداد برای همین بیشتر مغازهداران بازار را ترک کردند.
هومن احمدی نیز از دیگر فروشندگان در لالهزار تاکید کرد: اجناسی که در مغازهها وجود دارد، قیمت زیادی دارند، هر آسیب حتی کوچک میتواند برای سرمایه مغازهدار فاجعه به بار بیاورد به همین دلیل ارجحیت با پایین کشیدن کرکرهها در زمان شلوغی است.
وی اظهار داشت: عدهای این شرایط را به نفع خود به نمایش گذاشتند که بازاریان در حمایت از آشوبها، درهای خود را بستهاند؛ اما واقعیت این بود که برای حفاظت از اموال این اتفاق رخ داده است.
شیما رحمانی از خریداران حاضر در بازار به خبرنگار ایرنا گفت: روز شنبه برای مقایسه برخی از کالاها به بازار آمده بودم که با توجه به شلوغیها تصمیم به ترک لالهزار گرفتم؛ اما امروز در آرامش بار دیگر به دنبال کالای مناسب برای خرید هستم.
سوءاستفاده گران از فضای به وجود آمده، در جهت منافع خود تصاویری را منتشر کردند و خواستار تعطیلی مغازهداران شدند؛ اما واقعیت ماجرا حاکی از این است که آرامش در فضای لالهزار حاکم است و فروشنده و خریدار به دور از دغدغههای مطرح شده و خواسته سوءاستفاده گران به فعالیت خود ادامه میدهند.
هیچ جریانی نمیتواند در کشور با ایجاد خلل در بازار و اقتصاد به منافع غیرمنطقی و نادرست خود دست یابد؛ زیرا بازار با آرامش کامل چرخه اقتصاد کشور را به حرکت درمیآورد و روال عادی فعالیت خود را حفظ خواهد کرد.