سنندج- ایرنا- رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان گفت: روشنفکران و دانشگاهیان که می توانند سرمشق و الگوی مردم باشند نباید در مقابل حوادث و آشوب های اخیر در استان سکوت کنند.

شاهین فکور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از منظر جامعه شناسی در سیستم‌های اجتماعی که از آنها به عنوان سیستم های نرم نام برده می‌شود اختلاف نظر و عقیده، مطالبه گری و حتی نقد و اعتراض امری بدهی است.

وی با اشاره به اینکه اما مطالبه گری و اعتراض در چارچوب قوانین و هنجارهای جامعه پسندیده است، اضافه کرد: اینکه شهروندان نسبت به آنچه در محیط اطرافشان می گذرد بی تفاوت نباشند نشانه حیات و پویایی جامعه است.

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان افزود: مطالبه گری و اعتراض شهروندان زمانی که دستاویز عده‌ای سودجو که به دنبال رسیدن به مطامع و اهداف شومشان هستند قرار گیرد آنگاه از چارچوب قوانین و رعایت هنجارها خارج می شود.

فکور ادامه داد: طی چند سال اخیر دشمنان این مرز و بوم از اختلاف نظر و مطالبه‌گری های مردم کشورمان در مباحثی هم چون گرانی بنزین و وضعیت اقتصادی و معیشتی  سوءاستفاده‌های زیادی کردند و آن را به سمت بحران کشاندند.

وی یادآور شد: دشمن از تمامی مطالباتی که در جامعه مطرح می شود به عنوان ابزار تبدیل به ناهنجاری و حتی فراتر از اعتراض یعنی براندازی استفاده می کند.
آنچه در پشت پرده این سناریو بحران چند پایه‌ای مطرح است مشارکت دشمنان قسم خورده ایران اسلامی است که به دنبال سکولاریسم هستند واز این طریق می خواهند به هدف غایی خود دست یابند.

فکور اظهار داشت: ولی بصیرت و هوشمندی مردم به ویژه کردستانی‌ها که از دیرباز به عنوان مردمی مومن و با فرهنگ و آگاه شناخته شدند موجب شد مرزهای بین بدخواهان و مطالبه گران و دلسوزان به مملکت مشخص شود.

وی ادامه داد: یکی از مسائل حائز اهمیت این است که افراد روشنفکر و دانشگاهیان و کسانی که در راس هرمی تاثیرگذاری در جامعه قراردارند در این مقطع نباید در حاشیه باشند و سکوت کنند بلکه باید حضور یابند و اظهار نظر کنند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان یادآور شد: دانشگاهیان و افرادی که می توانند به عنوان سرمشقی برای جوانان باشند امروزه باید برای بصیرت بخشی و آگاهی رسانی بیشتر در جوانان تلاش کنند.

فکور اظهار داشت: شکی نیست که جوانان ما با مشکلاتی در زمینه اشتغال، ازدواج و مسکن مواجه هستند و برای درک بهتر این قشر باید از منظر آنها به شرایط نگاه شود و سپس در چارچوب منطقی و تعریف شده مشکلات را طرح و به رفع آن پرداخت.

وی با اشاره به اینکه مسوولان به عنوان سیگنال هایی اعتراضات و مطالبات قشر جوان و نوجوان را دریافت کنند، افزود: به گفته سردار شهید سلیمانی حتی در بحران ها هم می توانید دنبال فرصت بگردید، لذا با نگاه منصفانه از دل این بحران باید به دنبال فرصت هایی بود و سپس  به بازنگری در مدیریت مسائل به ویژه در حوزه فرهنگی پرداخته شود.

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان اظهار داشت: به عنوان معلم دانشگاه و شهروند سنندجی مطالبات قشر جوان و مشکلاتی که در زمینه اشتغال و مسکن و ازدواج دارند را تایید می کنم ولی به هیچ عنوان حرکاتی که باعث آسیب به امنیت شود را تایید نکرده و آن را محکوم می‌کنم.

فکور ادامه داد: بی شک جوانان باید بدانند از طریق  اغتشاش و آشوب و اخلال در امنیت نمی توانند به اهدافشان دست پیدا کنند لذا سریع خود را از این بلوا خارج کنند تا افرادی از نیت خالص و پاک آنها در دستیابی به مطالباتشان سوءاستفاده نکنند.