به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا ترکاشوند روز دوشنبه در حاشیه آیین تجلیل از خبرنگار ایرنا به عنوان خبرنگار فعال در اطلاع رسانی فعالیت های دامپزشکی استان و همچنین تجلیل از یکی از فرزندان شهید شاغل در این اداره کل که به مناسبت هفته دامپزشکی انجام شد، افزود: شعار دامپزشکی «غذای سالم، دام سالم و انسان سالم» است که در هر کدام از آن ها دنیایی نهفته است.
وی اظهار داشت: دامپزشکی متولی اصلی سلامت غذایی فرآورده های دامی بوده است ضمن آنکه خوراک دام همچون ذرت و سویا به لحاظ بار میکروبی، ویروس و سموم پایش می شود.
ترکاشوند، وظایف دامپزشکی را در دو گروه سلامت مواد غذایی و پیشگیری از بیماری های دامی و طیور عنوان کرد و گفت: بیشترین مواد غذایی مصرفی در سه وعده غذایی مردم در حوزه دام و طیور همچون مرغ، تخم مرغ، عسل، ماهی، گوشت قرمز بوده که بررسی سلامت آن ها در رده های مختلف تولید تا توزیع بر عهده مسوولان فنی و ناظران شرعی دامپزشکی به صورت شبانه روزی می باشد.
وی همچنین در خصوص بیماری های دام و طیور بیان داشت: کارشناسان و دامپزشکان به صورت شبانه روزی درگیر انواع و اقسام بیماری ها اعم از دامی و مشترک هستند که حتی امکان ابتلای آن ها به بیماری ها و مرگ آن ها را در پی دارد.
وی یکی از بیماری های خطرناک مشترک را بیماری CCHF عنوان کرد که به راحتی از پوست و از طریق یک زخم میکروسکوپی با مخاط حیوان منتقل می شود و دامپزشکان در تمام مراحل کشتار تا عرضه به صورت مرتب در حال پایش دام و لاشه دام هستند تا این بیماری وارد جامعه انسانی نشود.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز گفت: برای جلوگیری از بروز این بیماری دامپزشکان لاشه دام را پس از کشتار در مرحله پیش سرد نگهداری تا جمود نعش بین درجه صفر تا چهار درجه و رطوبت حدود ۸۰ درصد انجام شود.
سلامت مواد غذایی خط قرمز ما است
ترکاشوند افزود: مردم غذاهایی که توسط دامپزشکی کنترل می شود وبرچسب و برند دامپزشکی را دارد را با اطمینان خاطر مصرف کنند زیرا سلامت مواد غذایی خط قرمز ما است و مردم خیالشان بابت مواد غذایی که توسط دامپزشکی کنترل می شود راحت باشد.
وی به پیشگیری و کنترل بیماری ها که در ۲ گروه دامی و مشترک هستند اشاره کرد و اظهار داشت: بیماری های دامی همچون تب برفکی و ppr اگر در بین دام ها شیوع یابد از نظر بعد اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز در خصوص بیماری های واگیر مشترک و زئونوز که حدود ۸۳۲ مورد است نیز گفت: این بیماری های همچون سل، بروسلوز، شاربن، آبله و هاری هستند که زمانی علوم پزشکی می تواند مقتدرانه کار کند که دامپزشکی کار خود را به خوبی انجام داده باشد و زمانیکه آماری در خصوص کاهش ابتلا به این بیماری ها را اعلام می کند یعنی دامپزشکان و کارشناسان ما در میدان هستند.
وی افزود: دامپزشکان و کارشناسان ما برای پیشگیری از شیوع بیماری های مشترک در محل صعب العبور خود را به خطر می اندازند تا واکسن، سم و مواد ضدعفونی را در مناطق مربوطه به موقع استفاده کنند.
وی بیان داشت: دامپزشکان با کمترین حقوق ولی با دل و جان کار می کنند و من به پرسنل خود افتخار می کنم که صمیمانه و دلسوزانه کار می کنند.
ترکاشوند یادآور شد: حدود ۴۰ درصد نیروهای دامپزشکی البرز خانواده شهدا و ایثارگران هستند.