به گزارش روز سهشنبه ایرنا از رادیو «فرانس بلو»، اتحادیه های کارگری شرکت «توتال انرژی» فرانسه و شرکت چندملیتی «اِسو اکسون موبیل» در جلسه عصر دیروز (دوشنبه) از ادامه اعتصابی خبر دادند که از بیش از ده روز پیش در پالایشگاه ها و انبارهای سوخت این شرکتها شروع شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع صنفی خبر داد که در این نشست هیچ بهبودی در شرایط بن بست مذاکرات نمایندگان اتحادیههای کارگری و مدیران شرکتها حاصل نشده و اعتصاب علاوه بر تمدید قطعی در روز سه شنبه به شبکه خدمات جایگاه سوخت بزرگراهی «آرژدی» (Argedis) از شرکتهای تابعه وابسته توتال نیز گسترش مییابد. پیسبینی میشود که ۱۵ جایگاه در بزرگراهها به این اعتصاب بپیوندند.
بر پایه این گزارش اتحادیه کارگری افزایش ۱۰درصدی دستمزد کارکنان این شرکتهای سوخت را برای سال جاری میلادی خواستارند. هفت درصد از این میزان برای متناسب شدن دستمزد با تورم و سه درصد دیگر برای برخورداری کارکنان از سود کلان شرکت توتال در پی افزایش بهای سوخت، مطالبه شده است.
دولت فرانسه دیشب در آماری رسمی اعلام کرد که فعالیت ۲۹.۴ درصد پمپ بنزینهای کشور مختل شده و وضعیت در دو منطقه وخامت بیشتر است؛ اختلال در فعالیت جایگاههای سوخت در منطقه «او دو فرانس» (شمال فرانسه) از ۴۸.۴ درصد تا روز شنبه روز یکشنبه به ۵۴.۸ درصد افزایش یافت. در منطقه «ایل دو فرانس» که پاریس در آن واقع است اختلال در فعالیت ۳۳.۹ درصد پمپ بنزینها روز یکشنبه به ۴۴.۹ درصد آنها رسید.
شبکه خبری «ب. اف. ام» فرانسه نیز در گزارشی تعداد دقیق پمپ بنزینهای فرانسه را که کاملا تعطیل شدهاند، ۲ هزار و ۲۲۷ جایگاه سوخت عنوان کرد.
انیس پانیه روناشه وزیر انتقال انرژی فرانسه به شبکه خبری «فرانس انفو» گفت: در استان «پا دو کاله» (در شمال فرانسه) به زحمت میتوان پمپ بنزینی را باز نگاه داشت چرا که (به دلیل تقاضای زیاد) به فاصله کمی از سوخت گیری ذخایر آن پایان مییابد.
وی روز یکشنبه اعلام کرده بود: میخواهم بار دیگر بر درخواست بسیار قاطع دولت از رهبران و اتحادیههای کارگری توتال و اسو تأکید کنم. باید در چارچوب گفتوگوی مدنی که باید در داخل شرکت ها صورت گیرد، بدون تاخیر راه حلی پیدا کرد.
الیویا گرگوآر وزیرمشاور صنایع کوچک و متوسط روز شنبه در مصاحبه با رادیو «فرانس انفو» بدون آوردن نام شرکت توتال انرژی و سود ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری آن در نیمه نخست سال ۲۰۲۲، گفته بود: من از شرکتهای مربوط که بیشتر آنها گردش مالی خوبی دارند میخواهم درخواستهای افزایش حقوق را نیز بررسی کنند. ما از شرکت ها انتظار داریم که به نفع کارکنان تلاش کنند.
سه چهارم کارکنان شرکت توتال انرژی فرانسه اعتصاب سهروزه خود را از ۲۷ سپتامبر آغاز کردند و این اعتصاب از آنجا که در مهلت مقرر به نتیجه نرسید تا امروز ادامه یافته است. کارکنان توتال انرژی در حالی افزایش ۱۰ درصدی دستمزد را خواستارند که این شرکت در نیمه اول سال جاری میلادی به دلیل افزایش قابل توجه بهای سوخت در پی جنگ اوکراین، سود قابل توجهی کرده است.
پیشتر بنژامن تانژ (Benjamin Tange) نماینده اتحادیه کنفدراسیون عمومی کار (CGT) در بخش پتروشیمی توتال، اعلام کرده بود: ما نمیخواهیم از پالایشگاهها و بخش پتروشیمی پیوسته به اعتصاب، هیچ محصولی خارج شود.
به این ترتیب، پالایشگاه زیستی «لا مد» (La Mède) در منطقه بوش-دو-رون (Bouches-du-Rhône)، پالایشگاههای نرماندی در «لو آور» (Havre Le)، دونژ در «لوآر-آتلانتیک» (Loire-Atlantique)، کارلینگ در منطقه موزل (Moselle)، فیزن در منطقه رون (Rhône) و اودال در سن-ماریتیم (Seine-Maritime) و همچنین انبارهای سوخت «گراند پویی» در منطقه «سن اِ مارن» (Seine-et-Marne) و فلاندر در «نور» (Nord) مکانهای اصلی اعتصاب و ممانعت از خروج محصولات نفت و پتروشیمی هستند.
ممانعت از خروج سوخت از پالایشگاههای فعال و نیز پیوستن برخی از آنان به اعتصاب سبب شد تا با پایان ذخیره سوخت و به ویژه گازوئیل در پمپ بنزینهای متعلق به توتال که تقریبا یک سوم جایگاهها را در سراسر فرانسه در اختیار دارد، وضعیت بحرانی ایجاد شود.