به گزارش ایرنا از ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، یوسف افضلی در ادامه تشریح عملکرد کمیته اسکان و تغذیه اربعین حسینی، از برنامهریزی برای تدوین استاندارد و کیفیسازی خدمات موکبها خبر داد.
وی اظهار داشت: پس از بررسی تجارب سالهای گذشته و براساس نتایج مطالعات آسیبشناسی عملکرد موکبها، در حال تدوین شاخصهای استاندارد برای موکبها با هدف ارتقاء سطح کیفی خدمات آنها هستیم.
دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی افزود: شاخصهایی مانند بهرهمندی از تجهیزات سرمایشی و تهویه مطبوع، تغییر الگوی طبخ و توزیع غذا، نماکاری و معماری ایرانی و اسلامی با بهرهمندی از تزئینات ساده و بدور از تجملات، امکانات بهداشتی مطلوب، آداب مهمانداری ویژه خادمان موکبها و... ازجمله مواردی است که در فرآیند تدوین استاندارد خدمات موکبها در دستور کار قرار دارد.
افضلی با تجلیل از تلاش شبانه روزی خیران و خادمان موکبها در ایام اربعین گفت: تعداد موکبهای دارای پروانه که در اربعین امسال خدمات رسانی کردند به ۲ هزارو ۸۹۳ موکب رسید که بیشترین تعداد به ترتیب مربوط به استان خوزستان با ۵۰۱، تهران با ۴۵۴، ایلام با ۲۱۸ و استانهای قم و کرمانشاه هریک با ۱۶۳ موکب بود.
وی با بیان اینکه در اربعین ۱۴۰۱، یکهزارو ۹۲۲ موکب ایرانی به عراق گسیل شد افزود: ۹۷۱ موکب نیز در استانهای مسیر و مرزهای خروجی در داخل کشور فعال بودند.
وی درباره استقرار موکبها در مبادی و پایانههای مرزی نیز گفت: ۱۶۳ موکب در مرز شلمچه، ۱۵۵ موکب در مرز چذابه، ۱۰۴ موکب در مرز مهران، ۲۸ موکب در مرز خسروی، ۱۰ موکب در مرز تمرچیبن، ۷ موکب در مرز باشماق، ۲ موکب در مرز بازرگان، ۲ موکب در مرز بیله سوار، یک موکب در مرز آستارا، ۲ موکب در مرز دوغارون و ۲ موکب در مرزهای میرجاوه و ریمدان به زائران ایرانی و خارجی اربعین حسینی خدمات ارائه کردند.
معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات با بیان اینکه خدمات موکبها از ۸ صفر شروع و تا ۲۵ صفر ادامه داشت افزود: در این ایام بیش از ۲۷ میلیون نفر -روز خدمات اسکان ارائه شد که از این تعداد، بیش از ۱۵ میلیون نفر - روز برای آقایان و ۱۱ میلیون نفر -روز برای خانمها بود.
وی گفت: با توجه به گرمای هوا و پیشبینی نیاز مبرم به آب نوشیدنی، کمیته آب با عضویت تعدادی از نهادهای عامالمنفعه تشکیل و بیش از ۸۶ میلیون بطری آب از سوی این نهادهای خیریه تامین شد.
افضلی افزود: همچنین با همت موکبها ۲۰۷ میلیون بطری آب تامین شد که ۳۰ درصد از این میزان در ایران و مبادی مرزی توزیع و ما بقی به عراق ارسال شد.
وی اظهار داشت: با توجه به نیاز زائران، ستاد توسعه و بازسازی عتبات نیز راسا نسبت به تامین ۵۰ میلیون بطری آب اقدام کرد.
وی با بیان اینکه با همت ۱۹۷ موکب، ۲۷۸ دستگاه یخساز نیز تامین و ارسال شد افزود: در ایام اربعین ۶ هزارو ۷۸۸ دستگاه انواع خودرو سنگین و خدماتی با هماهنگی ستاد توسعه و بازسازی عتبات برای انتقال اقلام و تجهیزات موکبها از مرزهای مهران، شلمچه، خسروی و سومار به عراق گسیل شد.
وی تصریح کرد: با توجه به قرارداشتن در فصل گرما در سنوات آتی؛ ایجاد سردخانه و کارخانه یخ بهداشتی و یخساز به صورت ویژه در نقاط مشخص شده در دستور کار کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی قرار دارد.
وی احداث مجمتمعهای بهداشتی (سرویس بهداشتی و حمام) در چند نقطه در مسیر و تاکید بر مراقبتهای بعدی از آنها را از دیگر موارد مورد پیگیری کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی برشمرد.
افضلی با تاکید بر اینکه دولت و ملت عراق میزبانان اصلی مراسم اربعین هستند گفت: حضور موکبهای ایرانی تنها با هدف سهیم شدن در ثواب میزبانی از زائران حسینی است.