به گزارش ایرنا از وزارت امور اقتصادی و دارایی، «علی نادری شاهی» درباره افشای صورتهای مالی از سوی وزارت اقتصاد، اظهارداشت: شفاف شدن و قرار گرفتن اطلاعات هر موضوعی از جمله شرکتهای دولتی در انظار عمومی موجب می شود برای بسیاری از مشکلاتی که در دل این تاریکخانهها وجود دارد، چاره جویی شود.
کارشناس اقتصادی افزود: هر چند می دانیم در این شرکتها مشکلاتی وجود دارد اما تا قبل از اینکه این اطلاعات به صورت شفاف در اختیار سیاستگذاران، فعالان و کارشناسان قرار نگیرد مسئله و مشکلی که وجود دارد مبهم باقی خواهند ماند، بنابراین گام نخست برای رفع مشکلات شفاف شدن اطلاعات است.
وی گفت: انتشار صورتهای مالی زمانی می تواند اثرگذار باشد که موضوعی پنهان نباشد و شفافیت، همه بخشها را شامل شود؛ اینگونه نباشد که یک بخش شفاف شده و بخش دیگر شفاف نشود، این شفافیت باید ادامهدار باشد.
نادری شاهی ادامه داد: شفاف شدن، مقداری مساله را روشنتر می کند و طبیعتاً بعد از آن نهادهای نظارتی از جمله وزارت اقتصاد به عنوان متولی باید با تعریف کارگروه و یک مسیر مشخص به حل مشکلی که وجود داشته بپردازد؛ طبیعتاً شفافیت بدون حرکت به سمت حل مساله، صرفا یک اتفاق گذرا خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی درباره اینکه چرا شفافیت و انتشار صورتهای مالی در دورههای قبل اتفاق نمی افتاد، اظهارداشت: شفافیت نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم از جمله گسترش آی.تی (فناوری اطلاعات) است تا بتوان از آن برای انتشار اطلاعات استفاده کرد.
وی ادامه داد: در گذشته همچنین به دلیل اینکه انتشار اطلاعات، یک مطالبه جدیدی را به وجود می آورد انگیزه برای شفافیت کم می شد، مثلا پس از شفاف سازی از وزارت اقتصاد مطالبه میشد که راه حل چیست و آیا مشکل را برطرف گردید یا خیر؟
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: مشکل دیگر هم مربوط به ذی النفعانی بود که مانع میشدند شفاف سازی و انتشار صورتهای مالی اتفاق بیفتد.