به گزارش ایرنا، یعقوب هوشیار روز سه شنبه در جریان امضای تفاهمنامه همکاری صندوق ملی محیط زیست کشور و شهرداری تبریز اظهار کرد: آذربایجانشرقی ظرفیتهای زیادی برای استفاده دارد که از آن جمله منطقه آزاد ارس است که می توان از آن برای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی شهر تبریز کمک گرفت.
وی افزود: در حالی که خودروهای لوکس ارس پلاک اجازه تردد در شهرها را دارد، برای خرید تاکسی و اتوبوس از طریق این منطقه تدبیری نشده است.
وی با تکرار آمادگی شهرداری تبریز برای اعطای تسهیلات بانکی چهار درصدی برای نوسازی تاکسیهای تبریز خبر داد و گفت: برای این موضوع مشکل مالی چندانی وجود ندارد، بلکه مشکل اصلی مربوط به حدود اختیارات و تصمیم گیری است.
شهردار تبریز در خصوص پسماندهای شهری نیز خاطرنشان کرد: در بسیاری از کلانشهرهای کشور بالای یک هزار تن پسماند دفن میشود اما جمهوری آذربایجان در بحث دفن پسماند موفق تر از شهرهای ما عمل کرده است و تنها ۱۰ درصد دفن زباله دارد.
وی افزود: اگر دولت به شهرداری تبریز تسهیلات کم بهره بانکی ارائه دهد میتوانیم در طول دو سال دستگاه زبالهسوز در شهرداری تبریز ایجاد و راهاندازی میکنیم.
هوشیار در خصوص آلودگی هوای تبریز و سهم پالایشگاه و پتروشیمی تبریز در این خصوص نیز گفت: طبق آمار در ۱۰ سال اخیر، نمودار هوای ناپاک شهر رو به رشد است؛ پتروشیمی و پالایشگاه بزرگترین آلوده کننده هوای تبریز هستند و در عین حال عوارض آلایندگی خود را پرداخت نمیکنند.
وی تشریح کرد: پتروشیمی و پالایشگاه تبریز حتی طرحهای زیست محیطی اجرایی خودشان را نیز اعلام نمیکنند و سلامت محیط زیست و مردم را به مخاطره میاندازند؛ در چنین شرایطی گاهی اعلام میشود پالایشگاه آلایندگی ندارد که این سخن میتواند، معجزه قرن باشد.
تفاهمنامه همکاری فیمابین صندوق ملی محیط کشور و شهرداری تبریز امروز با حضور علی سلاجقه، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و محمد کلامی، معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی به امضای سجاد انجمشعاع، مدیرعامل صندوق ملی حفاظت محیط زیست و یعقوب هوشیار، شهردار تبریز رسید.
بر اساس این تفاهمنامه و در راستای کاهش آلودگی هوا، صندوق ملی محیط زیست کشور متعهد شد برای خودروهای تاکسی با عمر بیش از ۲۰ سال، تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی اعطا کند.
همچنین مدت زمان اجرای این تفاهمنامه ۲ سال اعلام شده است.