اردبیل- ایرنا- برداشت محصول بادام زمینی در ۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه مغان و شهرستان خلخال در استان اردبیل آغاز شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به کشت بادام زمینی در اراضی منطقه مغان در سه شهرستان بیله‌سوار، پارس‌آباد و اصلاندوز و نیز کشت این محصول در شهرستان خلخال اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۴ هزار تن محصول بادام زمینی از مزارع این استان برداشت شود.

احمد شهریار روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به دو برابر شدن سطح زیر کشت این محصول در سطح استان اردبیل در سه سال گذشته گفت: با این میزان سطح زیر کشت و پیش‌بینی تولید، استان اردبیل به یکی از قطب‌های تولید محصول بادام زمینی کشور تبدیل شده است.

وی با اشاره به ادامه برداشت محصول تا یک ماه آینده در مزارع این استان افزود: فسادپذیری کمتر و ارزش افزوده بالای محصول بادام زمینی موجب شده است که میزان ضایعات این محصول کمتر بوده و کشت آن برای کشاورزان مقرون به صرفه باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل کیفیت و مرغوبیت بادام زمینی کشت شده در منطقه مغان را مطلوب عنوان کرد و ادامه داد: محصول برداشت شده پس از پوست‌گیری، در واحدهای خشک کنی فرآوری شده و به بازارهای مصرف ارسال می‌شود.

وی میانگین تولید بادام زمینی در هر هکتار از اراضی استان اردبیل را ۳.۷۵ تن ذکر و بیان کرد: دانه بادام زمینی دارای ۳۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ درصد پروتئین بوده و بوته آن نیز موجب تثبیت ازت هوا در خاک می‌شود و به همین علت کشت این محصول به حاصل‌خیزی خاک کمک کرده و درآمد خوبی نیز برای کشاورزان دارد.

شهریار توسعه مکانیزاسیون و افزایش صنایع تبدیلی را از راهکارهای موثر در ارتقای کمی و کیفی تولید این محصول دانست و افزود: کشت مکانیزه بادام زمینی به خاطر کاهش هزینه‌ها، استفاده مناسب از زمین، سهولت کار و بهره‌وری مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی قیمت کنونی هر کیلوگرم محصول خام بادام زمینی در استان اردبیل را بسته به کیفیت محصول ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار ریال اعلام کرد و افزود: همچنین افزایش صنایع تبدیلی و فرآوری بادام زمینی منجر به کاهش ضایعات و بهبود کیفیت این محصول می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به کشاورزان این استان توصیه کرد که قبل از کشت هر گونه محصول، از بازار مصرف و خرید محصول مطمئن شده و پس از هماهنگی با کارشناسان جهاد کشاورزی، اقدام به کشت محصول کنند.

به گزارش ایرنا، متوسط برداشت پیله تر محصول بادام زمینی در هر هکتار از اراضی منطقه مغان سه هزار و ۷۵۰ تا چهار هزار و ۲۰۰ کیلوگرم است و به همین علت بسیاری از کشاورزان علاقه‌مند به توسعه کشت این محصول در سال زراعی آینده هستند.

بادام زمینی جزو محصولاتی با ارزش افزوده بالا بوده و کشت آن در تناوب با غلات می‌تواند به اصلاح و بهبود حاصلخیزی خاک نیز کمک قابل توجهی کند.