به گزارش خبرنگار ایرنا میرسامان پیشوایی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری لرستان که در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد، افزود: در حوزه اساتید غیر علوم پزشکی نیز امسال حق التحقیق از سقف خارج شد اما باید به عدالت در پرداخت و منابع کشور هم توجه داشت.
وی اظهار داشت: سفر استانی و بازدید ها به دلایل مطالبه رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور بود که آیت الله رییسی در این خصوص به سرکشی از تک تک استان ها و بررسی مصوبات کمیته بهره وری تاکید دارد.
وی بیان کرد: یکی از جهت گیری های اصلی کشور رشد و پیشرفتی می باشد که چشم انداز آن تمدن نوین اسلامی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است بنابراین رشد اقتصادی با فوریت ترین موضوع امروز است که از دو طریق محقق می شود.
وی توضیح داد: این امر یا مبتی بر تزریق سرمایه و نیروی انسانی( مبتنی بر نهاده) است و یا استفاده بهینه از منابع موجود است که مبتنی بر بهره وری نام دارد.
پیشوایی تصریح کرد: در حوزه رشد نهاده محور با محدودیت هایی مانند سرمایه گذاری خارجی یا بازار سهام مواجه هستیم پس نگاه اصلی به حوزه بهرهوری است که از منابع مالی و انسانی بهتر استفاده کنیم و در همین راستا سیاست های ابلاغی برنامه هفتم توسعه نیز ، رشد اقتصادی با تاکید بر افزایش بهره وری است.
وی گفت: ۱۱ برنامه اولویت دار دولت در سالجاری یک ماهه گذشته توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد که یکی از موضوعات آن بهره وری است.
وی با تاکید بر بازنگاهی در بهره وری افزود:ریشه بهره وری، تدبیر و نوآوری است که خیلی از مشکلات را حل می کند
به عنوان مثال، انتقال نیروی مازاد به سازمان های مواجه با کمبودنیرو یک تدبیر به شمار می رود.
رییس سازمان بهره وری با تاکید بر اینکه باید در مولدسازی سرمایه اقدام شود بیان کرد: این سازمان در دوره جدید، خود را یک دستگاه تنظیم گر می داند به نحوی که پیش از این در حوزه سیاست گذاری بود اما چون سیاست گذار بسیار است سازمان خود را سرباز اجرای سیاست ها می داند.
پیشوایی اظهار داشت: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب اتصال بهره وری به نظام جبران خدمات، نظام تخصیص بودجه و ارتقا و انتصاب مدیران سه نکته مورد تاکید است که سازمان بهره وری نیز تلاش کرد این موارد در قانون بودجه امسال و بند «و» تبصره ۱۸ تصویب و ابلاغ شود که محقق شد.
وی با تاکید بر توانمندسازی متولیان بهره وری گفت: مدیران و متولیان باید آموزش ببینند تا توانمندی لازم را داشته باشند که این مهم تا پایان مردادماه گذشته در همه استانها به اتمام رسید و دور دوم آموزش ها آغاز شده است.
پیشوایی یکی از مشکلات لرستان را بهره وری و موضع آب دانست و اضافه کرد: مباحث لجستیکی و حمل و نقل برخی زیر ساختهای مربوطه در این استان ضعیف است و باید توجه جدی شود.
وی با اشاره به وجود ۱۲ میلیون حاشیه نشین در کشور افزود: مهاجرت از دیگر مشکلات جدی لرستان است که باید ریشه یابی شود چراکه پیامدهای ناگواری دارد و باعث ایجاد مناطق جرم خیز و مناطق ضعیف از نظر بهداشت و ساخت و ساز می شود.
وی همچنین گفت: طرح اتصال دانشگاه ها به کمیته بهره وری برای استان ها دنبال می شود و امروز لرستان بعد از یزد و مازندران، به عنوان سومین استان مجری این طرح فعال خواهد شد و سپس هر دانشگاه در حوزه بهره وری معین یک دستگاه می شود.
پیشوایی با تاکید بر فعال بودن کمیته بهره وری لرستان ادامه داد: برنامه های استانی باید به طور مستمر پایش شودتا تکلیف استان برای رشد ۳.۵ درصد از محل بهره وری برای استان محقق گردد و در این راستا به کمیته بهره وری استان ها اختیار داده شد است برنامه ها را تعیین و پایش کنند و معطل دستگاه ملی نمانند.