عبدالرحمان اونق روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شخصیت افراد در کودکی شکل میگیرد و بسیاری از تفکرات، اندیشهها و مهارتها در این سن نهادینه شده و ادبیات کودک و نوجوان نقش کلیدی در رشد تفکری فرزندان دارد.
خالق کتاب «سورتیک» بیان کرد: کودکان به افسانههایی مانند سیمرغ و زال علاقه دارند و آن را با علاقه میخوانند ولی خانوادهها بدون آگاهی از تاثیرات مثبت ادبیات کودک، فرزندان را از خواندن داستانهای ایرانی محروم میکنند.
وی افزود: اگر آموزش و پرورش و صدا و سیما ساعات اختصاصی برای علاقهمندکردن دانشآموزان به ادبیات داستانی اختصاص دهند انگیزه کتابخوانی در این قشر افزایش پیدا میکند.
نویسنده کتاب قصههای ترکمن اظهار داشت: نظریههای مرتبط با کودک در ایران بیشتر مبتنی بر نتیجه و برداشتها از افراد خارجی است در حالی که نظریهها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی باشد.
اونق افزود: در کشورهای پیشرفته، نویسندگان اهل فن نمادسازی میکنند ولی در ایران با وجود الگوها و افسانههای غنی و قوی وطنی در اقوام مختلف از جمله بلوچ، ترکمن، کرد، ترک و فارس، بیشتر الگوها خارجی است که این مشکل نیازمند آسیبشناسی است که چرا والدین و فرزندان، الگوهای وطنی را انتخاب نمیکنند؟
خالق حماسه گوراوغلی گفت: وضعیت تیراژ چاپ کتاب در کشور خوب نیست و به صورت وحشتناکی تیراژها پایین آمده که اهل فن باید به کارشناسی این آسیب مهم بپردازند.
عضو انجمن قلم و انجمن نویسندگان کودک نوجوان کشور افزود: شاید تبلیغات تلویزیونی و رادیویی برای معرفی کتابهای ادبی کودک در کتابخوانی فرزندانمان تاثیرگذار باشد.
اونق اظهار داشت: با وجود کتابهای بازنویسی شده از داستانهای شاهنامه برای کودکان، والدین تمایل به انتخاب کتابهای رئال و واقعی خارجی دارند در حالی که کودکان علاقهمند به داستانهای تخیلی و فانتزی هستند.
تالیف کتاب بسیاری از جمله قصه های ترکمن، سورتیک، در عمق شبهای تار، حماسهی گوراوغلی، چوپان کوچک و فریاد آق اویلی بخشی از آثار و تالیفات اونق نویسنده پیشکسوت گلستانی است.
۱۶ تا ۲۲ مهرماه جاری مصادف با هفته ملی کودک بوده که شعار امسال "حال خوش کودکی، رنگ خوش زندگی" است.