سیدصادق حسینی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه روزانه بین ۳۰ الی ۴۰ کاروان به صورت زمینی و هوایی راهی عتبات عالیات هستند، گفت: برای تحقق دستور رییس جمهوری با هدف جلب رضایت مردم در قالب کاهش نرخ های سفر به عتبات اقدامات لازم را به انجام رسانده و بدون کاهش هر گونه کیفیت و خدمات ارائه شده، زائران راهی عراق می شوند.
وی اظهار داشت: به عقیده من اتحادیه ایرلاین باید با توجه به مسیرهای پروازی و با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ حسینی و با هدف رفاه حال مردم نسبت به کاهش نرخ بلیت سفر به عتبات عالیات اقدام کند تا تعداد بیشتری از عاشقان خاندان عصمت و طهارت بتوانند از این فیض عظیم بهره مند شده و به کشور دوست و برادر عراق برای زیارت ائمه اطهار سفر کنند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هم اکنون ۳۸ شرکت فعال ایرانی در عراق عهده دار امورات زائران به این کشور هستند، تصریح کرد: از زمان بازگشایی راه کربلا که به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا بسته شده بود تاکنون ۱۷۵ هزار زائر ایرانی برای زیارت عتبات عالیات راهی عراق شده اند که با توجه به برنامه ریزی های انجام گرفته آمادگی اعزام دو برابری این تعداد نیز وجود دارد.
ازسرگیری حج عمره چشم انداز مثبتی دارد
رییس سازمان حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص راه اندازی اعزام زائران به سفر حج عمره نیز گفت: با توجه به نبود نمایندگی سیاسی ایران در ریاض و کنسولگری ما در جده و نیز عدم انجام اقدامات اولیه در حال حاضر امکان اعزام زائران حج عمره به عربستان وجود ندارد اما با توجه به مذاکرات وزارت امور خارجه ایران با عربستان برای از سرگیری اعزام به این سفر معنونی چشم انداز مثبتی به نظر می رسد.
۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در انتظار سفر به حج عمره
حسینی با اعلام اینکه هم اکنون ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر سالهاست که در انتظار سفر به حج عمره هستند، گفت: تاکنون مکاتبات لازم در خصوص راه اندازی حج عمره از سوی سازمان حج و زیارت که به دلیل نبود نمایندگی سیاسی و دفتر کنسولگری در عربستان بایستی از طریق دفتر سازمان ملل به انجام برسد اقدام شده اما از سوی این کشور تاکنون در این زمینه پاسخی دریافت نکرده ایم.
وی ادامه داد: در صورت پاسخ عربستان به ایران برای بازگشایی مجدد حج عمره، این آمادگی وجود دارد تا ظرف کمتر از یک ماه تیم های کارشناسی سازمان حج و زیارت برای انجام مراحل اداری و غیره راهی عربستان شوند.
سازمان حج با ثبت نام بیش از ظرفیت زائران در دولت دهم مخالف بود
حسینی گفت: اقدام دولت دهم برای ثبت نام بیش از ظرفیت زائران اشتباه بود در حالی که در آن زمان سازمان حج نیز با این موضوع مخالف بود و این اقدام را دولت اشتباه می دانست.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ۵۵ الی ۶۰ درصد هزینه سفرهای هوایی به عتبات عالیات صرف خرید بلیت هواپیما می شود، گفت: نرخ های بلیت سفر به عتبات عالیات باید منطقی و سبب اعزام هرچه بیشتر مشتاقان سفر به عتبات عالیات شود.
وی در خصوص زائران در نوبت حج تمتع نیز گفت: هم اکنون یک میلیون و ۱۴۰ هزار نفر که از سال ۸۵ برای اعزام به حج تمتع ثبت نام کرده اند در نوبت سفر به عربستان هستند که با توجه به روند موجود سالهای قبل (اعزام حدود ۹۰ هزار نفر در سال) حدود ۱۳ سال دیگر باید در نوبت باشند.