شهرکرد-ایرنا- جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات بودجه ۱۴۰۰در پایان سال مالی، خبری بود که استاندار چهارمحال و بختیاری در تازه‌ترین نشست شورای اداری استان اعلام کرد و از مدیران دستگاه‌های اجرایی درخواست کرد این روند سال‌های آینده نیز تداوم داشته باشد.

به گزارش ایرنا، در سال‌های گذشته، جذب نشدن ۱۰۰درصدی اعتبارات ملی بودجه‌ای استان گاهی مورد انتقاد کارشناسان یا فعالان رسانه‌ای در چهارمحال و بختیاری قرار می‌گرفت که چرا بخشی از بودجه جذب نشده است و پس از پایان سال مالی به خزانه بازگشت می‌شد.

در تعریف ساده از "بودجه " میزان اعتبار مالی است که برای دستیابی به اهدافی مشخص در اختیار سازمان و نهادهای دولتی که قصد تدوین آن را دارد، قرار می‌گیرد.

در تعریف بودجه گفته شده است که برنامه مالی دولت است که برای یکسال مالی تهیه و حاوی پیش‌بینی درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار و همچنین برآورد هزینه‌ها برای انجام عملیاتی است که منجر به نیل به اهداف سازمانی و دولت می‌شود که بودجه عمومی دولت شامل بودجه جاری و بودجه عمرانی و تملک دارایی‌ها که به منظور اجرای برنامه‌های عمرانی شامل ساخت و سازهای دولتی و خرید تجهیزات سرمایه‌ای به کار می‌رود، است. 

جذب بودجه کامل و ۱۰۰ درصدی بودجه برای استان‌هایی مانند چهارمحال و بختیاری که یک منطقه سردسیر است از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در نیمه دوم سال به طور عملی به دلیل سرمای ۱۰ درجه یا بیشتر، در بیشتر مناطق به کندی پیش می‌رود یا حتی برخی از پروژه ها تعطیل می‌شود.

جذب ۱۰۰درصدی بودجه تخصیص یافته تا پایان سال مالی باعث می‌شود، طرح‌های زیربنایی و عمرانی در ماه‌های گرم روند اجرایی شتابانی به خود بگیرند و مطالبات پیمانکاران طرحها نیز براساس اعلام صورت وضعیت محقق و پرداخت شود. 

استاندار چهارمحال و بختیاری از همان ابتدای امسال به مدیران دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد برای جذب بودجه اختصاص یافته به طرح‌ها بیشترین تلاش را داشته باشند و بودجه برگشتی را نخواهد پذیرفت.

غلامعلی حیدری در شهریورماه در شورای برنامه‌ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری با اشاره ضرورت جذب بودجه از مدیران دستگاههای اجرایی درخواست کرد تا پایان سال مالی باید بودجه استانی و ملی دستگاه‌های مربوطه را جذب کنند.

حیدری در خصوص جذب اعتبارات سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرده بود: دستگاه‌های اجرایی که تا پایان شهریورماه اعتبارات باقی‌مانده خود را جذب نکنند که در صورت جذب نشدن این بودجه، به وزیر مربوطه نیز این مساله طی مکاتبه‌ای اعلام خواهد شد.

وی در تیرماه امسال نیز اعلام کرد، طرح‌های عمرانی باید شتاب بیشتری داشته باشند و بودجه تخصیص نباید بازگشت داده شود چرا که این حق مردم است از این طرح‌ها بهره‌مند شوند.

حالا یک ماه از پس از نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی استاندار چهارمحال و بختیاری از جذب ۱۰۰درصدی بودجه سال ۱۴۰۰ استان از سوی دستگاههای اجرایی خبر داده است.

غلامعلی حیدری در نشست شورای اداری چهارمحال و بختیاری افزود: در ۶ ماهه ابتدایی سال‌جاری جذب اعتبارات نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲ برابر شد، همچنین ۱۳۵۰ میلیارد تومان اعتبارات ماده ۵۶ برای اجرای پروژه‌های عمرانی در حوزه سدسازی، راه، آب و فاضلاب و جاده مصوب شده است.

این بودجه سالانه چهارمحال و بختیاری به غیر از بودجه سفر رییس جمهور به استان است که تخصیص و جذب آن باعث رشد و توسعه استان ظرف ۲ ساله آینده در بخش زیرساختی و زیربنایی می شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری در خصوص اعتبارات سفر استانی رییس جمهور به استان نیز گفت: ۱۲ هزار و ۴۳ میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور برای تکمیل پروژه‌های عمرانی در این سفر مصوب شده است که  تاکنون یک هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان معادل ۱۰.۵ درصد  اختصاص یافته است.

علی شهریارپور یادآور شد: یک هزار و ۴۴۳ میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به استان در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شده است که تاکنون ۸۷ میلیارد تومان آن معادل هفت درصد منبع تخصیص یافته جذب شده است.

به گزارش ایرنا، اکنون ۷۰۰ طرح نیمه‌تمام در استان وجود دارد که مهمترین این طرح‌ها برای تکمیل در سفر رییس جمهور اولویت‌بندی و ارائه شد.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است و ماههای سرد این استان از اواخر مهرماه تا ابتدای فروردین‌ماه است.