زاهدان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار تن خرما از سطح نخلستان‌های مناطق جنوبی این استان برداشت شده است.

امان الله طوقی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برداشت خرما از تیرماه در سیستان و بلوچستان با ارقام زودرس «کتومی، نگال و آشوبه» شروع شده و با ارقام دیررس مایکلی و هلیله در اواخر آبان به پایان می‌رسد.
وی بیان کرد: خرمای مضافتی با سطح زیر کشت ۲۸  هزار و ۴۰۰ هکتار و خرمای ربی با سطح زیرکشت ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بیشترین نخلستان‌های سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۴۱ درصد سطح محصولات باغی استان به کشت خرما اختصاص دارد.
وی بیان کرد: از ۶۲ هزار و ۹۱۴ هکتار نخلستان در سیستان و بلوچستان ۴۹هزار و ۷۱۸ هکتار بارور بوده و سالیانه بیش‌از ۲۸۷ هزار تن انواع خرما در این استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود که امسال به دلیل خسارت وارده ناشی از سیلاب مونسون و در نتیجه ترشیدگی خرما شاهد از بین رفتن هزار و ۴۰۰ تن از این محصول هستیم.
طوقی اظهارداشت: خرمای تولید شده سیستان و بلوچستان علاوه‌بر استان‌های داخلی به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپایی و روسیه صادر می‌شود. 
وی گفت: بیشترین نخلستان‌های سیستان و بلوچستان در شهرستان‌های سراوان، ایرانشهر، نیکشهر و سیب و سوران واقع شده است. 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: کشت خرما در استان زمینه اشتغال افزون‌بر ۴۰ هزار نفر را فراهم کرده است. 
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد. 
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند. 
هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می‌شود.