اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: تمامی مصوبات سفر رئیس جمهور به استان باید تا پایان فعالیت دولت سیزدهم اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک افزود: اعتبارات چشمگیری در حوزه‌های مختلف به خصوص بخش کشاورزی در سفر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به استان، اختصاص یافته که امید است مدیران مربوطه نسبت به جذب آنها تلاش کنند.  

وی ادامه داد: نیاز است صرفه‌جویی لازم در منابع از سوی مدیران دستگاه‌های اجرایی در دستور کار قرار گیرد تا شاهد تحول در حوزه‌های مبتنی بر تامین اعتبارات باشیم.

استاندار مرکزی اظهار داشت: در حوزه ایجاد و بهسازی کانال‌های آبیاری ۱۸۰ میلیارد تومان، آبیاری تحت فشار و سامانه نوین آبیاری ۱۷۰ میلیارد تومان، لایروبی و مرمت قنوات ۲۵۰ میلیارد تومان، تجهیز و نوسازی اراضی سنتی ۲۰ میلیارد تومان، تجهیز و نوسازی اراضی نوین ۵۰ میلیارد تومان، ایجاد و بهسازی چند مورد کانال‌های آبی از جمله کانال زیردست سد الغدیر ۱۲۵ میلیارد تومان، مرمت و نگهداری سدهای خاکی حدود ۹۰ میلیارد تومان و عملیات آب و خاک در تعاونی‌های تولید و تشکل‌های کشاورزی ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است.

مخلص الائمه بیان کرد: همچنین در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی برای تهیه نقشه‌های مدیریت پذیر خاک ۱۰ میلیارد تومان، توسعه باغات و کشت گیاهان دارویی و اراضی شیبدار ۸۵ میلیارد تومان، احیا و اصلاح و نوسازی باغات به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان، ایجاد زیرساخت‌های مجتمع‌های گلخانه‌ای ۵۰ میلیارد تومان، رفع تداخلات اجرای قوانین موازی بر عرصه‌های واحد ۱۰۰ میلیارد تومان، تجهیز و بهسازی ساختمان دامپزشکی استان مرکزی پنج میلیارد تومان، تکمیل و تجهیز قرنطینه دامی ۲۰ میلیارد تومان، توسعه جنگل‌ها ۹۰ میلیارد تومان، تثبیت شن‌های روان و مدیریت بیابان زدایی ۵۰ میلیارد تومان، حفاطت مانیتورینگ عرصه‌های ملی ۲۰ میلیارد تومان، اصلاح و احیای مراتع در بخش‌های دیگر پنج میلیارد تومان  اعتبارات مصوب شده است.

وی اضافه کرد: در نشست امروز شورای برنامه ریزی و توسعه استان، گزارش های با کیفیتی از سه دستگاه جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و دامپزشکی استان مرکزی ارائه شد که از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند و جای تقدیر دارد.

استاندار مرکزی گفت: اگر گزارش ها با کیفیت ارائه شود، نقدها با کیفیت‌تر می شود و نقطه نظرات کاربردی و مفیدتر  می شود و این روند باید ادامه دار باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: ۵۹۲ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت ۱۲ میلیون قطعه در استان وجود دارد و نیاز است برای تحقق تولید ۱۰۰ هزار تنی این بخش تلاش مضاعفی به کار گرفته شود.  

«حسن میرزاخانی» افزود: توجه ویژه به بخش شیلات می‌تواند ارزش افزوده بیشتری برای استان ایجاد کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز گفت: توسعه صنعت بسته بندی و صنایع تبدیلی یک نیاز ضروری در استان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

«مهدی زندیه‌وکیلی» افزود: توجه به این بخش می‌تواند زنجیره تولید کشاورزان و ارزش افزوده را برای استان مرکزی افزایش دهد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی هم گفت: این اداره دارای ۱۷۰ نفر پرسنل با تحصیلات دانشگاهی است و در استان مرکزی ۱۲ اداره دامپزشکی فعال است.

«محمد فتاحی» افزود: جایگاه بهداشت دام استان در کشور دارای پوشش ۸۸ درصدی است و این آمار در میانگین کشور ۸۵ و ۲ دهم درصد است.

وی بیان کرد: بنابر دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت دام مبنی بر ریشه کنی بیماری طاعون، عملیات کنترل این بیماری از سال ۱۴۰۰ در سطح استان شتاب ویژه‌ای گرفته است.  

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: تعداد کانون‌های بیماری در این استان از ۱۴ کانون در سال ۹۸ به ۲ کانون در سال ۱۴۰۰ رسیده که این موفقیت در سایه افزایش بهره‌وری و بکارگیری توان بخش خصوصی و فعالیت‌های آموزشی ترویجی است.  

فتاحی عنوان کرد: اولویت‌های دامپزشکی استان مرکزی در برنامه هفتم علاوه بر تامین بهداشت دام، پوشش کنترل کیفی و بهداشتی تولیدات خام است.  

وی اظهار داشت: در زمینه کاهش بیماری‌های مشترک دام و انسان، ۹۴ و هشت دهم درصد از برنامه‌ها محقق شده است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: اعتبار برنامه ششم توسعه این نهاد ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: ۷۰ درصد از زمین‌های این استان زمین‌های ملی است.

« محمد محمدی» افزود: ۴۰۰ هزار بهره‌بردار در استان مرکزی وجود دارد که از مراتع استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد: ۱۰ پارک جنگلی در استان مرکزی وجود دارد که تاکنون پنج پارک آن به شهرداری‌ها واگذار شده و برای واگذاری پنج پارک دیگر چندین بار مناقصه برگزار شده اما هنوز واگذار نشده است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: مشکلی در راستای توسعه جنگل‌های استان وجود ندارد اما حفاظت و نگهداری از آنها از اهمیت ویژه برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.  

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.