فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل از عدم تمدید آتشبس در یمن و شکست در تجدید ای این توافق ابراز تاسف کرد و هشدار داد که به خطرات بزرگی منجر خواهد شد.
گراندبرگ در عین حال گفت که از خویشتنداری طرفین از زمان پایان آتش بس در دوم اکتبر (۱۰ مهر) استقبال می کند. این مقام سازمان ملل افزود: اگرچه همچنان طرف های یمنی فرصت توافق را دارند، اما تمدید نشدن آتش بس، خطر شعله ور شدن جنگی وسیع تر را به صدا در آورده است.
وی اضافه کرد: برخی از خواسته های حوثی ها (انصارالله) قابل برآورده شدن نیست.
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن ادامه داد: آتش بس، پایان بحران یمن نیست بلکه تنها یک زیربنا است.
جویس مسویا دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و معاون هماهنگ کننده امداد اضطراری نیز گفت: فعالیت های ساده معیشتی در یمن مخاطره آمیز است. مین های زمینی و سایر مواد منفجره خطرناک، این فعالیت ها را تهدید می کند و نیاز به کمک های بیشتری برای مین زدایی در یمن داریم.
این مقام سازمان ملل افزود: کالا در بازارهای یمن وجود دارد اما خانواده های یمنی توان پرداخت قیمت های آنها را ندارند. در زمینه بهبود دسترسی مردم یمن به غذا، پیشرفت هایی حاصل شده اما وضعیت جهانی غذا همچنان شکننده است.
تش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.
این آتش بس که تاکنون ۶ ماه به طول انجامیده، هزاران بار توسط متجاوزان نقض شده است و از اجرای برخی از بندهای آن خودداری کردهاند.
نخست وزیر دولت نجات ملی یمن می گوید: اکنون معادله تغییر کرده است و تا حقوق ملت داده نشود آتش بس درکار نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، عبدالعزیز بن حبتور در گفت و گو با شبکه المسیره گفته است: بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد غیر قابل پذیرش است و از دیدگاه ائتلاف متجاوزان صادر شده است.
وی اضافه کرد: اگر درخواست پرداخت حقوق کارمندان و لغو محاصره فرودگاه و بندر از نظر شورای امنیت تندروی است، پس دنیا بداند که ما برای تحقق حقوق ملت خود تندروی می کنیم.
پیش تر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای مدعی شده بود، خواستههای افراطی حوثیها (انصارالله) تلاشهای سازمان ملل متحد برای دستیابی به توافق را با مشکل مواجه کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از طرفهای یمنی بهویژه حوثیها خواسته است که به طور سازنده در مذاکرات شرکت کنند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.