«امیر کوکائیان» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ مرکز روزانه سالمندان و سه مرکز نگهداری شبانه روزی تجمعی ویژه سالمندان، یک خانه میان راهی و نیز طرح توانمندسازی و ارائه خدمات مداخلات تخصصی در حال حاضر در سطح استان همدان فعال است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۱۳ زن و مرد سالمند تحت مراقبت های آموزشی و توانبخشی این مراکز قرار دارند ادامه داد: ۱۶۵ سالمند در ۲ مرکز روزانه در همدان خدمات بهزیستی را دریافت می کنند تا با مشارکت اجتماعی خود، اوقات فراغت مناسبی را سپری کنند و نیز یک مرکز روزانه در شهرستان بهار در حال راه اندازی است.
کوکائیان اظهار داشت: سالمندی با مشکلات مختلفی از جنبه های روانی، جسمی و اجتماعی آغاز می شود درحالیکه این قشر باید با حفظ تندرستی و سلامت، دوره مستقل و پرآرامشی را تجربه کنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه مراکز روزانه در راستای فرهنگ تکریم سالمندان برای سالمندان دارای خانواده پیش بینی شده است افزود: حداقل سن پذیرش در این مراکز ۶۰ سال است و همچنین سالمندان دارای بیماری عفونی و مسری، پس از طی دوره سرایت بخشی با نظر پزشک مرکز، پذیرش خواهند شد.
کوکائیان آموزش شیوه زندگی سالم، آموزش مهارت های زندگی، کلاس های آموزشی مانند صنایع دستی، بافندگی، قرآن، سوادآموزی، آموزش بهداشت و مراقبت فردی خدمات توانبخشی را از جمله خدمات مراکز روزانه ویژه سالمندان برشمرد و گفت: خدمات پزشکی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، شنوایی و بینایی سنجی در این مراکز انجام می شود.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان تصریح کرد: مراکز روزانه سالمندان با ایجاد محیطی شاد و ایمن برای سالمندان، فرصت مناسبی را برای پرورش دوستی با دیگر همسالان و گسترش ارتباطات اجتماعی و نیز ارائه خدمات و مراقبت های پزشکی به سالمندان فراهم کرده و موجب افزایش سطح سلامت جسمی و روانی سالمند و حفظ و ارتقا سطح استقلال فردی می شود.
کوکائیان با اشاره به اینکه ۲ مرکز شبانه روزی تجمعی در ملایر و یک مرکز در همدان از ۲۸۴ سالمند مجهولالهویه، مهجور و بدون خانواده نگهداری می کند افزود: خدماتی از قبیل پزشکی، پرستاری، روانشناسی، مددکاری، کاردرمانی، فیزیوتراپی و حرفه آموزی به صورت شبانه روزی در این مراکز به مددجویان ارائه می شود.
وی از راه اندازی خانههای کوچک حمایتی سالمندان با ظرفیت حداکثر ۱۰ نفر در همدان خبر داد و افزود: یک خانه میان راهی در همدان برای بالا بردن کیفیت خدمات از ۱۴ سالمند نگهداری می کند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان از اجرای طرح توانمندسازی و ارائه خدمات مداخلات تخصصی برای ۵۰ نفر از سالمندان استان خبر داد و اظهار داشت: این طرح به منظور استفاده از توانایی ها و استعدادهای افراد و ایجاد ارتباط موثر در جامعه برای رسیدن به حداکثر توانمندی فردی در جهت استقلال و زندگی با شور و نشاط در جامعه پایه ریزی شده است.
کوکائیان تصریح کرد: ارائه خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، اوقات فراغت و گردشگری، توانبخشی و حمایتی در فضاهای باز و پارک ها به صورت گروهی برای دستیابی به یک زندگی سالم و موفق جامعه هدف در دستور کار این طرح قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه آمار سالمندان استان همدان از میانگین کشوری بالاتر است افزود: این موفقیت و نکته مثبتی است که نشاندهنده کاهش فوت سالمندان به جهت کیفیت مطلوب معیشت و امید به زندگی بالا است.
به گزارش ایرنا، سازمان برنامه و بودجه کشور «سند ملی سالمندان کشور» را فروردین ماه سال ۱۴۰۰ با رویکرد پرداختن به پدیده سالمندی به عنوان یک فرصت و ظرفیت برای جامعه منتشر کرد و در تهیه این سند، ۱۷ دستگاه عضو شورای ملی سالمندان کشور و ۲۳ دستگاه دیگر مشارکت داشتهاند.
سند ملی سالمندان دارای ۶ هدف اصلی شامل ارتقای سطح فرهنگی جامعه در زمینه پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سالمندان، ارتقای سرمایه و حمایت های اجتماعی، توسعه زیرساخت های مورد نیاز امور سالمندی و امنیت مالی نظام حمایت از سالمندان است.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات حمایتی و درمانی سازمان بهزیستی بهره میبرند.
استان همدان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.