تهران- ایرنا- نماینده مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در قاره آفریقا معتقد است سخنان بزرگی در کنفرانس وحدت برای ایجاد وحدت زده می‌شود ولی گام‌های کوچکی برداشته می‌شود.

حجت الاسلام سیدعبدالله حسینی درباره تاثیر کنفرانس وحدت اسلامی در داخل و خارج کشور در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: بیشتر تاثیرات کنفرانس وحدت جنبه بیرونی و بین المللی دارد. درحدود ۹۰ درصد از میهمانان این کنفرانس را چهره های خارجی تشکیل می دهند که به نشست و برخاست و گفت و گو منحصر می شود و تصمیم گیری منسجمی که در جهت وحدت و همدلی واقعی بین شیعه و سنی در کشور بوجود آید، نیست. 

مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی افزود: امیدوارم با آمدن حجت الاسلام حمید شهریاری دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تغییراتی ایجاد شود و به صورت عملی نیز راهکارهایی برای وحدت بیشتر ارائه شود.

حسینی درباره تاثیر اغتشاشات اخیر گفت: شاید یکی از دلایل این که شاهد چنین اتفاقاتی در کشور هستیم، این باشد که موضوع وحدت اسلامی و همچنین موضوعاتی مانند فلسطین به خوبی تبیین نشده است. چون اگر مردم ایران می دانستند به چه دلایلی با رژیم صهیونیستی مبارزه می کنیم، می‌گفتند از نان شب ما بزنید و به آنان کمک کنید.

وی اضافه کرد: اگر ما با اسراییل مبارزه نداشته باشیم، موجودیتمان در خطر است. چون اسراییل، رژیمی است که سیاست خود را از فرات تا نیل تعریف کرده و بخشی از آن، قلمرو جمهوری اسلامی ایران است و حتی اگر این رژیم، فلسطین را اشغال نمی کرد، به دلیل مسائل اعتقادی و اختلافاتی که با یهودیان و صهیونیست‌ها داریم، همچنان با آن مشکل اساسی داشتیم. لذا این مساله جدیدی نیست. چون از زمان صدر اسلام این مشکلات وجود داشته و حتی ۱۰۰ سال قبل از مبعث پیامبر اکرم (ص) یهودیان مدعی بودند که اگر قرار است پیامبری از میان آنها مبعوث نشود، با آن پیامبر مخالفت خواهند کرد.

این کارشناس مذهبی با بیان این که بسیاری از یهودیان با جنایات رژیم صهیونیستی مخالف هستند و شخصیتی ضد اسراییلی دارند، افزود: مشکل اصلی عبارت است از تفکر صهیونیستی و یهودیانی که علیه پیامبر اعظم (ص) جنگ به راه انداختند، دارای چنین روحیه ای بودند. یعنی یا به صورت مستقیم با پیامبر درگیر می شدند و جنگ به پا می کردند یا پشتیبان جنگ هایی بودند که علیه پیامبر و مسلمانان بوجود می آمد. 

وی با اشاره به تاریخچه ای از دشمنی دیرینه یهود با ائمه معصومین (ع) گفت: ما معتقدیم اگر رژیم صهیونیستی امروز فلسطین را اشغال نمی کرد، باز هم با آنها مشکل داشتیم. چون حداقل این است که نقشه راه مشروعی برای مبارزه با آنها داشتیم؛ رژیمی که اگر بتواند نه تنها نیل تا فرات که تمام دنیا را اشغال می کند، چه رسد به ایران. ما با توجه به رسالت جهانی، طرفدار ملت های مستضعف هستیم و حمایت ما از فلسطین یک حمایت بنیادی است که به نفع مردم و کشور ماست که اگر آنجا نجنگیم، باید در ایران با آنها درگیر شویم.

این شاعر آیینی به خسارت های هشت سال دفاع  مقدس اشاره کرد و گفت: بعد از ۳۵ سال از جنگ تحمیلی، هر روز ۳۳ میلیارد تومان پرداخت می کنیم و این مساله دو دهه ادامه دارد. یعنی ۱۱ هزار میلیارد تومان بودجه سالانه بنیاد شهید است و فلسفه وجودی این بنیاد، جنگ تحمیلی است. تعداد جانبازان و آوارگان و میزان خسارت های وارد شده به مردم و کشور شاید ۵۰ هزار میلیارد تومان در روز باشد. 

وی ادامه داد: شما کدام راه را انتخاب می کنید، اگر آن زمان این اختیار را داشتیم که با عراقی ها در داخل کشورشان بجنگیم و هزار میلیارد دلار بدهیم ولی در عوض امروز این مبالغ را ندهیم یا صبر کنیم تا عراق حمله کند و زمانی که کشورمان را اشغال کرد و صدها هزار نفر را کشت؟ طبیعی است که هزار میلیارد دلار را می دهیم و در زمین آنها دشمن را نگه می داریم تا به ناموس ما دست درازی نکند و خانه های ما را اشغال نکند.//////////

این پژوهشگر مذهبی با اشاره به اقتدار جمهوری اسلامی در سطح منطقه و دنیا گفت: امروز کسی نمی تواند نگاه چپ به کشور ما داشته باشد و دارای اقتدار هستیم و مردم کمتر از اینگونه مسائل اطلاع دارند و حتی اگر شاه هم بود و می خواست ایرانی مقتدر داشته باشد، باید جلوی اسراییل را می گرفت مگر این که می خواست ایران را بفروشد.

حسینی افزود: اگر مساله وحدت را می توانستیم به خوبی حل کنیم، شاید اتفاقی که در زاهدان یا کردستان افتاد، هیچوقت به وقوع نمی پیوست. به این دلیل چنین اتفاقاتی رخ می دهد که درباره موضوع وحدت کار نکردیم. بحث وحدت فقط به صورت شفاهی بوده و اتفاق خاصی در عرصه تقریب نیفتاده است.

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، همه ساله همزمان با هفته وحدت از دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول، کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را با حضور شخصیت های هم جهان اسلام برگزار می کند. پس از دو سال که کرونا باعث برگزاری کنفرانس وحدت به صورت وبیناری و غیرحضوری شد و سال گذشته نیز تعدادی از میهمانان کنفرانس در این کنفرانس حاضر شدند، امسال شاهد حضور چهره های سیاسی و فرهنگی جهان اسلام هستیم که با شعار «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام؛ راهکارهای اجرایی و اقدامات عملیاتی» به بیان دیدگاه های خود می پردازند.

در بخش حضوری کنفرانس امسال ۲۰۰ اندیشمند از ۶۰ کشور و ۱۰۰ شخصیت سیاسی و فرهنگی داخلی شرکت دارند و در بخش وبیناری که از یکشنبه ۱۷ مهر آغاز شده، ۱۲ نشست وبیناری با ۱۴۴سخنرانی انجام می شود. این سخنرانی ها به صورت زنده به زبان های انگلیسی، عربی و فارسی از پایگاه اینترنتی کنفرانس وحدت قابل دریافت است.

یکی از تفاوت های کنفرانس امسال برگزاری کنفرانس هایی به صورت منطقه ای در استان های گلستان، سیستان و بلوچستان، خراسان و کردستان است. همچنین شاهد برگزاری کنفرانس هایی در سطح جهانی خواهیم بود که اولین کنفرانس تا پایان سال در لبنان برپا خواهد شد. چندین نشست تخصصی قبل از کنفرانس برگزار شده و ۴۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس رسیده است.

هدف از برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، ایجاد اتحاد و همبستگی در بین مسلمانان، همفکری علماء و دانشمندان جهت تقریب دیدگاه‌های علمی و فرهنگی آنان و نیز بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت دستیابی به وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده در جهان اسلام و حل مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راه‌ کارهای مناسب در این خصوص است.