به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از اسپوتنیک، این پژوهشگران نجوم اروپا یافتههای خود را با استفاده از دادههای دو میلیون ستاره به دست آوردهاند که در ۳۰ درجه از مرکز کهکشان ما واقع شدهاند و رصدخانه گایا متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA) آن را ارائه کرده است.
نشریه علمی لایو ساینس گزارش داد این مجموعه متشکل از ۱۸ هزار ستاره قدیمی در صورت فلکی قوس است و به نظر میرسد همان هستهای باشد که کهکشان راه شیری در اطراف آن شکل گرفته است.
هانس والتر ریکس ستاره شناس موسسه نجوم ماکس پلانک در هایدلبرگ و نویسنده اصلی این مطالعه، در این باره میگوید: "از مدتها پیش بر اساس تئوری و شبیه سازی این باور وجود داشت که قدیمی ترین ستارهها در مرکز یک کهکشان قرار دارند، چیزی مثل باستان شناسی در یک شهر باستانی، ما نشان دادیم که قدیمی ترین و اولین خرابهها در مرکز شهری مدرن قرار دارند."
پژوهشگران اروپایی در طول تحقیقات خود از دادههای جمع آوری شده توسط رصدخانه گایا در مورد حدود دو میلیون ستاره واقع در ۳۰ درجه از مرکز کهکشان راه شیری استفاده کردند و به دنبال ستارههای مسن تر با جرم کمتر و حاوی فلز کم بودند.
اخترشناسان دریافتند که این ستارههای قدیمی در مقایسه با ستارههای جوانتر کمتر به دور مرکز کهکشان میچرخند. این یافته به نظر میرسد مشاهدات قبلی را تأیید میکند که هسته کهکشان ما از اجرامی در حال سکون تشکیل شده است و هرچه از مرکز جرم کهکشان دور بشویم سرعت چرخش آنها افزایش مییابد.
همچنین یافتههای این پژوهشگران حاکی از آن است که بر خلاف عقاید قبلی، سایر کهکشانها هیچ برخوردی با هسته کهکشان ما نداشتهاند.
ریکس گفت: کهکشان راه شیری بدون اینکه دچار انفجار مهیبی شده باشد، حیات آرامی داشته است.