به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی فداکار شامگاه شنبه در آیین افتتاح نخستین نمایشگاه ملی تخصصی دانشبنیان صنعت، معدن و حمل و نقل در کرمان افزود: دومین پارک علم و فناوری این استان به مرکزی برای فعالیت دانش بنیانها تبدیل خواهد شد.
نمایشگاههای کرمان از غربت خارج شود
استاندار کرمان گفت: صندوق بازنشستگی مس به عنوان سرمایه گذار پروژه، مجموعه نمایشگاههای جنوب شرق کشور را از غربت خارج کند.
وی ادامه داد: این مجموعه اگر آباد شود خانواده ها رغبتی بیشتر برای حضور در این منطقه خواهند داشت.
صنعت معطل دانشگاه نمیماند
فداکار افزود: صنعت معطل دانشگاه ها نمی ماند و باید نیاز خود را به هر نحوی تامین کند و ما نیز باید آمادگی داشته باشیم با آن همکاری کنیم.
وی عنوان کرد: فعالیت خوبی در حوزه دانش بنیان گل گهر و مس آغاز شده و این شرکت ها آمادگی همکاری با شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی و پژوهشی را دارد.
استاندار کرمان گفت: مدیران آمادگی دارند، حتی با دست خالی نیز می توان فعالیت کرد، کار آماده است در حوزه محیط زیستی و تولید این شرکت ها میتوان فعالیت علمی کرد.
وی یادآور شد: معادن استان کرمان نیز دیگر دنبال برداشت نیستند و خودشان زنجیره ارزش افزوده را در اولویت قرار داده اند لذا این ظرفیت شرکت ها است و گلایه ای از صنعت نداریم.
فداکار ابراز داشت: قانون جهش دانش بنیان بسیار مترقی است که براساس ماده ۱۱ و ۱۳ این قانون اگر شرکتی در حوزه دانش بنیان سرمایه گذاری کند مشمول معافیت حقوق دولتی و مالیات می شود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت مورد نیاز آماده شده است گفت: در این زمینه شرکتها فعال شوند و در حوزه های مختلف به آنان کمک میکنیم و از هیچ کاری برای حمایت از آنها دریغ نخواهم کرد.
استاندار کرمان افزود: مس و گل گهر به این حوزه ورود کرده اند و دیگر شرکت های بزرگ حتما در این حوزه فعالیت دانش بنیان خواهد داشت.
به گزارش ایرنا محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به تلاش علمی و مجاهدت دانشگاه های کشور گفت: بغض دشمن را نسبت به جمهوری اسلامی میبینید، جریان اغتشاشات ریشه در توانمندی نظام دارد.
وی افزود: کشور باوجود تحریم ها در نانو، هسته ای و سلولهای بنیادین جزو کشورهای برتر دنیا قرار گرفته است.
پورابراهیمی همچنین با تشریح دستاوردهای نظام در ابعاد مختلف علمی، دانشگاهی و دفاعی اظهارداشت: اگر به سه دهه پیش برگردیم پیشرفت کشور را میبینیم اما آمریکایی ها در خصوص اصل تفکر و اعتقادات نظام ما سیاه نمایی می کنند.
وی یادآور شد: در المپیادها برترین هستیم و این آمارها نشان می دهد نظام جمهوری اسلامی باوجود خیانت ها، دسیسه ها و افرادی که آب به آسیاب دشمن ریختند، با اقتدار پیش می رود و مسیر حرکت ما همین است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: امروز شاهد اقدامات مثبتی در حوزه دانش بنیان دانشگاههای کشور هستیم؛ یکی از رشتههای مورد نیاز معادن شیمی است که از ۲۰ سال گذشته در کرمان تا مقطع دکتری دانشجو میپذیرد.
وی گفت: همچنین نیازهای شرکت های مختلف به شرکتهای دانش بنیان در استان کرمان موجب ارتباط دانشگاه و این شرکت ها شده است.
مجلس در پی حمایت از دانشبنیان
پورابراهیمی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، ظرفیتی برای رشد این حوزه ایجاد کرده است.
وی افزود: این قانون امکان ایجاد همکاری گسترده بین دانشگاه و صنعت، معدن و اقتصاد را فراهم می کند و فقط نیازمند این هستیم که بخش های مختلف در کنار همدیگر قرار گیرد.
نیازمند خلق ثروت از دانش هستیم
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: استان کرمان نیازمند خلق ثروت بر مبنای دانش و علم است و مساله دانش بنیان باید به نحوی دنبال شود که در بخش های مختلف استان اثر بگذارد.
وی افزود: در گذشته فعالیتی در حوزه سنگ معدن نداشتیم و فقط خام فروشی میکردیم؛ تا دهه ۹۰ بزرگترین شرکت استان کرمان گل گهر بود که حتی یک کیلو گندله و فولاد تولید نمیکرد و اکنون در این مجموعه اقدامات بزرگی رقم خورده است.
نماینده مردم کرمان و راور در خانه ملت گفت: امروز کرمان به قطب فولاد کشور تبدیل شده، سیرجان ۲۴ میلیون کنستانتره، ۱۸ میلیون تن گندله و ۶ میلیون تن فولاد در سال تولید میکند و طی یک دهه حرکتی بزرگ در ذخایر فولادی استان ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: صادرات درصد کمی از تولید استان کرمان را در برمیگیرد که این حوزه امروزه یکی از چالش های اصلی استان است.
پورابراهیمی افزود: زمانی خاک می فروختیم و امروز ارزش افزوده در تولیدات معدنی استان ایجاد شده و گام جدیدی در توسعه پایه ریزی شده که مبتنی بر نگاه علم و فناوری است.
جای پیشرفت مس
وی ابراز داشت: خلق مزیت یعنی از دانش ثروت ایجاد کنیم؛ اکنون کشورهایی داریم که ذره ای ذخایر معدنی ندارند اما بزرگترین تولید کننده صنایع مسی دنیا هستند.
به گفته رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، ایران رتبه پنجم ذخایر مس دنیا را با ۱۵ میلیارد تن ذخایر دارد اما رتبه ۱۵ تا ۲۰ تولیدات مسی دنیاست.
پورابراهیمی اظهارداشت: حرکتی جدید در حوزه دانش بنیان مس آغاز شده که امیدوارم با دانش فنی پیش رود.
وی تصریح کرد: کرمان باید باوجود ظرفیت های علمی، تخصصی و صنایع و معدن پیشرو و پرچمدار دانش بنیان کشور باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس افزود: ما به عنوان سربازان رهبر معظم انقلاب اسلامی مکلفیم این مسیر را دنبال کنیم که به بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم بینجامد.
به گزارش ایرنا نخستین نمایشگاه ملی تخصصی دانشبنیان معدن، صنعت و حمل و نقل از ساعت ۱۸ هر روز تا ساعت ۲۳ به مدت چهار روز و با حضور شرکتهای دانش بنیان از سراسر کشور فعالیت خود را در محل بزرگراه کرمان - باغین آغاز کرده است.
شرکت های صنعتی، معدنی و حمل و نقل استان کرمان علاوه بر عرضه محصولات دانش بنیان خود در این نمایشگاه، به دنبال همکاری با مراکز علمی در حوزه فناوری هستند.