محسن صباغی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد ۲ هزار و ۴۰۵ نفر دارای اختلالات بینایی خفیف، یکهزار و ۳۳۸ نفر متوسط ، یکهزار و ۴۱۶ نفر شدید و ۴۱۱ خیلی شدید هستند.
وی تأمین وسایل کمک توانبخشی ،اجرای طرح توانمندسازی افراد دارای آسیب بینایی ،پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان نابینا و کم بینای نیازمند و برگزاری دوره های آموزشی فراگیر ویژه مربیان و کارشناسان مراکز توانبخشی غیر دولتی خانواده وکودک نابینا و کم بینا با مشارکت این مراکز را از جمله خدمات این سازمان در راستای حمایت از افراد نابینا و کم بینایی استان بیان کرد.
صباغی نژاد با بیان اینکه بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر۲۵۳ میلیون نفر مبتلا به اختلال بینایی می باشند که ۳۶ میلیون نفر آنان نابینا هستند و ۲۱۷ میلیون نفر اختلال بینایی متوسط تا شدید دارند افزود: ۸۱ درصد از افراد نابینا و کم بینا را افراد بالای ۵۰ سال تشکیل می دهند.
صباغی نژاد اختلالات درمان نشده انکساری را شایعترین علت کاهش بینایی منتهی به کم بینایی بیان و تصریح کرد: خوشبختانه در طول ۲۰ سال گذشته عفونت های چشمی کنترل شده و کمتر منجر به کم بینایی یا نابینایی می شوند.
۸۰ درصد اختلالات بینایی قابل پیشگیری است
معاون امور توانبخشی بهزیستی یزد تصریح کرد: نزدیک به ۸۰ درصد اختلالات بینایی قابل پیشگیری است به عبارت دیگر ۴ نفر از هر ۵ نفر نابینا می تواند از نعمت بینایی برخوردار شود آنچه که در پیشگیری از نقص بینایی، بیشترین تاثیر را دارد ارائه خدمات مشاوره ژنتیک قبل و بعد از ازدواج به خانواده و مراجعات پزشکی جهت بررسی سلامت بینایی به ویژه گروه های پرخطر همانند سالمندان و کودکان می باشد.
وی مهمترین مطالبات افراد نابینا و کم بینا از جمله حق دسترسی کامل به امکانات آموزشی، بهداشت و سلامت ، تردد ایمن در فضای شهری و مشارکت فعالانه در عرصه های سیاسی و اجتماعی در کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و قانون حمایت از حقوق معلولان بیان کرد و گفت:دولت باید با استفاده از شورای عالی حقوق معلولان، تمامی دستگاه های کشور را به اجرای این قوانین و تامین حقوق نابینان مکلّف سازند.
صباغی نژاد ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی پیگیری حقوق افراد دارای آسیب بینایی همواره تمام تلاش خود را جهت رایزنی با دستگاه های اجرایی و نهاد های نظارتی جهت طرح مسایل نابینایان و پیگیری خواسته های آنان بعمل می آورد اما بدون شک عزم ملی برای ساختن زندگی بهتر برای این افراد مستلزم همکاری تمامی بخش های جامعه و اجرای صحیح قانون عصای سفید، کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و قانون حمایت از حقوق معلولان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از افراد نابینا و کم بینا با تکیه بر مهارت ها و تجارب خویش، به ظرفیت های لازم برای مشارکت فعال در عرصه های شغلی و اجتماعی دست یافتند لیکن مکرراً شاهد آن هستیم که فرصت های شغلی مورد نظر این افراد در پس تبعیض و ناآگاهی دستگاه ها از بین می رود و افراد دارای اختلال بینایی به رغم توانمندی های ارزنده خویش از دستیابی به شغل مناسب محروم می شوند.
صباغی نژاد تصریح کرد: به عنوان مثال می توان به رفتار تبعیض آمیز وزارت آموزش و پرورش با نابینایان در آزمون های استخدامی اشاره کرد متاسفانه عدم تطبیق ضوابط استخدامی این وزارتخانه با شرایط افراد دارای اختلال بینایی موجب محروم شدن این افراد از فرصت های شغلی این وزارتخانه حتی در حوزه آموزش و پرورش استثنایی شده است.
وی با اشاره به روز جهانی عصای سفید افزود:۲۳ مهرماه روزی است که صدای عدالت خواهی افراد نابینا بیش از پیش شنیده می شود و فعالان امور نابینایان تلاش می کنند تا این روز را به عنوان سمبل هویت اجتماعی این افراد معرفی نمایند.
شعار روز جهانی نابینایان اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان نوید بخش حضور اجتماعی نابینایان اعلام شده است.
تعداد معلولان زیرپوشش سازمان بهزیستی استان یزد ۲۹ هزار نفر اعلام شده است که برخی این افراد چند معلولیتی هستند و علت عمده معلولیتها در استان سوانح و حوادث است و بیشترین آنها معلولان جسمی و حرکتی هستند.