به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد رعیت روز یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی گنبدکاووس اظهارداشت: برش استانی سند مهندسی فرهنگی گلستان که بر اساس سند مهندسی فرهنگی کشور تنظیم شده و پنج اولویت فرهنگی استان شناسایی شد در ۲ هفته گذشته با حضور نمایندگانی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی کشور با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه رونمایی گردید.
وی جوانان و ازدیاد جمعیت، سواد رسانهای و نشاط اجتماعی را از جمله موارد مورد تاکید در برش استانی سند مهندسی فرهنگی گلستان دانست و افزود: طبق این سند تقسیم کار بین دستگاهها صورت گرفته و شوراهای فرهنگ عمومی شهرستانها هم در این راستا نقش آفرین خواهند بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: ویراش نهایی این سند با توجه به موارد پیشنهادی برای بهروزرسانی و تقویت برخی از حوزهها با راهنمایی استاندار و نماینده ولی فقیه در استان در حال انجام است تا بعد از نهایی شدن برای اجرا در اختیار دستگاهها و شورای فرهنگ عمومی شهرستانها قرار گیرد.
رعیت اولویت فعالیتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان را تمرکززدایی از مرکز استان دانست و گفت: با همین نگاه زمینه حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار به میزبانی گنبدکاووس فراهم شد و همچنین از اعتبارات جدول ۱۷ و حوزههای مختلف سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۵۰ میلیون تومان برنامه به بخش خصوصی محول ش.
وی اعتبارات استانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را جوابگوی فعالیتهای مختلف زیر نظر این حوزه ندانست و گفت: شورای فرهنگ عمومی شهرستانها فرصت خوبی برای همراهی دستگاههای متولی در اختصاص اعتبارات به منظور کمک به توسعه فعالیتهای فرهنگی است.
پرکردن خلاءهای فرهنگی نیازمند کار جهادی است
فرماندار گنبدکاووس هم در این نشست با تاکید بر حساسیت شرایط کنونی جامعه و لزوم پرکردن خلاءهای موجود در حوزههای فرهنگی، گفت: لازم است با همراهی نهادهای فرهنگی مانند آموزش و پرورش و دانشگاهها در کنار خانوادهها در حوزه تبلیغی و ارشادی به ویژه برای نوجوانان و جوانان کار جهادی انجام شود.
مهدی دهرویه افزود: باید تلاشها برای پرکردن خلاءهای فرهنگی با تولید برنامههایی مناسب و تاثیرگذار بیشتر شود و از طریق فضاهای مجازی در دسترس مانند شبکه شاد توطئههای دشمن را ترسیم و قوانین را برای برخورد با حرکات خلاف قانون مثل جریانات اخیر بازگو کنیم.
جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه گنبدکاووس هم با اشاره به حوادث اخیر در کشور، گفت: اگر همه دستگاههای فرهنگساز به درستی نقش خود را انجام دهند به طور قطع شاهد شکلگیری جریانات این چنینی در کشور نخواهیم بود.
سرهنگ سیدیحیی قاضوی افزود: دشمن از طریق فضای مجازی و ماهواره نوجوانان و جوانان را دعوت به خیابانها برای اغتشاش و کشف حجاب میکند و به آنان تخریب و آتش زدن را آموزش میدهد لذا آموزش و پرورش، دانشگاهها، خانواده و انجمنهای اولیا و مربیان باید بیش از گذشته برای تقویت آموزهای دینی در میان این گروههای سنی تلاش داشته باشند.
سیدعلیاصغر موسوی شهردار گنبدکاووس هم گفت: بیش از نیمی از ۵۳۰ میلیارد تومان اعتبار شهرداری صرف کارهای فرهنگی و یا کارهای عمرانی با پیوست فرهنگی میشود و در حال حاضر پیگیر انتخاب مدیرعامل برای سازمان فرهنگی ورزشی گنبد هستیم.
مصوبات شورای عالی فرهنگ عمومی در اختیار استان و شهرستانها قرار نمیگیرد
امام جمعه گنبدکاووس هم گفت: سلسله مراتب تشکیل شورای فرهنگ عمومی در شهرستان، استان و کشور معلوم نیست یعنی چه تکالیفی را باید شورای فرهنگ عمومی کشور تصمیم بگیرد و اگر از من که بیش از ۲۰ سال رییس شورای فرهنگ عمومی هستم سوال کنند میگویم یک مصوبه از شورای فرهنگ عمومی کشور در ذهنم نیست.
حجت الاسلام محمود ترابی افزود: اگر جلسه شورای فرهنگ عمومی تاثیرگذار است باید بدانیم جایگاه مصوبات شورای فرهنگ عمومی کشور، استان و شهرستان چیست و اگر مصوبهای تصویب شد اما کسی عمل نکرد تکلیف چه میشود.
امام جمعه گنبدکاووس همچنین پیش نیاز امت سازی و تبدیل معارف دینی به فرهنگ عمومی را مساجد دانست و گفت: مساجد بهترین جایگاه برای انجام کارهای فرهنگی با رویکرد ترویج معارف اسلام ناب محمدی است.
حجت الاسلام ترابی با تاکید بر لحاظ کردن اهمیت خانواده در هر پیوست فرهنگی، افزود: ریشه اصلی تربیت نسل امروز در خانه و خانواده است و باید آسیبهای مربوط به محیط خانه توسط دستگاههای مرتبط با همراهی والدین شناسایی برای حل آنها تلاش شود.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان استان در شرق گلستان واقع است.