دکتر فرزام بیدارپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهروندان برای تشخیص و کنترل فشار خون بالا به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا بیماری آنها به موقع تشخیص داده شود.
وی گفت: بیماری فشارخون بالا که به قاتل خاموش معروف است علامت خاصی نداشته و تشخیص آن تنها با اندازه گیری مناسب امکانپذیر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به تفکیک جنسیتی بیماران مبتلا به فشار خون بالا افزود: از تعداد کل مبتلایان، ۴۹ هزار و ۱۸۵ نفر زن و ۲۷ هزار و ۴۶۲ نفر مرد هستند.
دکتر بیدارپور یادآور شد: طبق نتایج پژوهش های ثبت شده، مردان کمتر برای کنترل بیماری های خود در مراحل نخست بیماری تلاش می کنند و بنابراین احتمالا جمعی از بیماران فشار خونی در این گروه شناسایی نشده اند.
وی با بیان اینکه طیف وسیعی از بیماران با فشار خون بالا در گروه سنی بالاتر از ۶۰ سال قرار دارند، اضافه کرد: از میان کل بیماران شناسایی شده و تحت درمان با فشار خون بالا در کردستان، ۴۷.۴۲ درصد از بیماران در روستا و ۵۲.۵۸ درصد در شهرها ساکن هستند.
قاتل خاموش (فشار خون بالا) عامل مرگ و میر در ۴۰ درصد از افراد دیابتی و نیز عامل خطر اصلی برای مرگهای جنینی و مادری در دوران بارداری، دمانس، نارسایی کلیوی و کوری است.