تهران- ایرنا- قطر متهم به اعمال محدودیت‌های سختگیرانه برای رسانه‌ها در ایام برگزاری جام‌جهانی شد. شرایطی که به نظر می‌رسد برای عدم بازتاب شرایط سخت کارگران مهاجر و مرگ‌شان به خاطر شرایط سخت کاری در قطر در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، کمتر از ۴۰ روز دیگر رقابت های جام‌جهانی در قطر در حالی آغاز می‌شود که محدودیت های رسانه‌ای در نظر گرفته شده توسط دولت قطر برای رسانه ها، انتقاداتی را به همراه داشته است.

روزنامه گاردین در گزارشی در این باره نوشت:  گروه‌های تلویزیونی بین‌المللی در قطر برای جام‌جهانی فوتبال ممکن است از مصاحبه با مردم در خانه‌های خود به عنوان بخشی از محدودیت‌های گزارش‌دهی فراگیر که می‌تواند «اثر وحشتناک شدید» بر پوشش رسانه‌ها داشته باشد، منع شوند.

رسانه ها همچنین از فیلم‌برداری در مکان‌های اقامتی، مانند مکان‌هایی که کارگران مهاجر را در خود جای داده‌اند نیز  توسط دولت قطر، منع خواهند شد.

بر اساس این شرایط، ضبط تصویر در ساختمان‌های دولتی، دانشگاه‌ها، اماکن مذهبی و بیمارستان‌ها به همراه فیلمبرداری در اماکن مسکونی و مشاغل خصوصی نیز ممنوع است.

البته این قوانین گزارش‌های مربوط به موضوعات خاص را ممنوع نمی‌کند، اما محدود کردن مکان‌هایی که افراد می‌توانند در گزارش‌های تلویزیونی صحبت کنند و اینکه اجازه ندارند در خانه‌ها، مجتمع‌های آپارتمانی، مکان‌های اقامتی‌شان گفت‌وگو کنند، احتمالاً بررسی تخلفات گزارش‌شده، مانند بدرفتاری با آنها را دشوار می‌کند.

به خصوص که کارگران مهاجر که گزارش‌های زیادی درباره بدرفتاری و شرایط سخت‌شان به گوش می‌رسد ممکن تمایلی به بحث در این باره در ملاء‌عام نداشته باشند.

جیمز لینچ، از FairSquare، یک گروه حقوق بشر مستقر در لندن، گفت که این قوانین «محدودیت‌های فوق‌العاده گسترده‌ای» است که پیگیری داستان‌های غیر مرتبط با فوتبال را برای گروه‌های تلویزیونی دشوار می‌کند.

با وجود این انتقادات کمیته عالی قطر اعمال محدودیت‌های سخت بر آزادی رسانه‌ها را رد کرد و گفت: چندین رسانه منطقه‌ای و بین‌المللی در قطر مستقر هستند و هزاران روزنامه‌نگار سالانه آزادانه و بدون مداخله از قطر گزارش می‌دهند.

فیفا اعلام کرد که با کمیته عالی و سازمان‌های مربوطه در قطر همکاری می‌کند تا بهترین شرایط کاری ممکن را برای حضور رسانه‌ها در مسابقات تضمین کند و همچنین اطمینان حاصل کند که پخش‌کننده‌ها به گزارش آزادانه بدون هیچ محدودیتی ادامه می‌دهند.

روزنامه‌نگاران قبلاً در قطر به دلیل گزارش در مورد موضوعاتی که از سوی مقامات مورد اختلاف تلقی می‌شد، بازداشت شده بودند. در سال ۲۰۱۵، گروهی از خبرنگاران بی‌بی‌سی در دوحه دستگیر شدند و دو شب را در حین بررسی شرایط اسکان کارگران مهاجر، در زندان گذراندند.

نوامبر گذشته هم دو خبرنگار نروژی که در حال بررسی شرایط کارگران مهاجری بودند که در مکان‌های جام‌جهانی کار می‌کردند، در حال ترک دوحه، دستگیر و به مدت ۳۶ ساعت بازداشت بودند.