به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ وی به برنامه تلویزیونی "مسکو، کرملین" پوتین" به میزبانی پاول زاروبین گفت که ظاهرا این وضع، ما را به بسیج امکانات اقتصادی و دیگر نیروها وادار می کند، زیرا حکومت کی یف یک موضوع توانایی های بالقوه ناتو، موضوع دیگری است که به معنای وارد شدن فشار بیشتری بر روسیه است. اما ظرفیت های بالقوه ما، توانایی ادامه عملیات در این شرایط را امکان پذیر می سازد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، افزود: شهروندان کشورهایی که به برنامه غرب برای تعیین سقف برای گاز روسیه می پیوندند، باید هزینه تصمیم های سران سیاسی خود را بپردازند و فشار آنها را تحمل کنند.
شهروندان بسیاری از کشورها تاکنون نیز با پیامدهای تصمیم های شتاب زده سرانشان دست به گریبان شده اند. پیوستن به حامیان طرح تعیین سقف قیمتی برای گاز روسیه، بهایی دارد که شهروندان این کشورها باید بپردازند.
با وجود مخالفت آلمان، دانمارک و هلند با پیشنهاد ۲۵ سپتامبر (۳ مهر ماه) ۱۵ کشور به کمیسیون اروپا برای تعیین سقف قیمتی برای همه گاز وارداتی، به علت آسیب رساندن به تلاش ها برای مهار بحران انرژی اروپا، اما اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا بر لزوم تعیین سقف قیمتی تنها برای گاز وارداتی از روسیه تاکید کرده است.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ الکسی میلر مدیر عامل شرکت گاز پروم روسیه درباره برنامه اروپا مبنی بر تعیین سقف قیمت برای گاز روسیه هشدار داد که حتی شاید سبب توقف عرضه شود.
میلر افزود: چنین تصمیم یکجانبهای، قراردادهای موجود را نقض میکند که در نهایت به توقف عرضه منجر میشود.
تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه پس از شروع درگیریها در اوکراین، این قاره را با مشکلات متعددی از جمله بحران انرژی و افزایش هزینهها روبهرو کرده است. گروه هفت و اتحادیه اروپا در تلاش هستند به منظور مهار بهای گاز روسیه و حفظ جریان واردات گاز از این کشور، سقف قیمتی بر نفت و گاز این کشور اعمال کنند.
این درحالی است که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به تازگی در سخنانی با اشاره به این موضوع خاطرنشان کرده بود که با تعیین طرح سقف قیمت که اتحادیه اروپا بر آن اصرار دارد، این نهاد ۳۰۰ میلیارد یورو ضرر خواهد کرد.
اتحادیه اروپا هفته گذشته هشتمین بسته تحریمی خود را علیه روسیه از جمله سقف قیمت نفت تصویب کرد، اما در عین حال تاکید کرد که اجرای آن منوط به کار بیشتر است.
در همین حال تارنمای پولیتیکو در گزارشی نوشته بود: سران اروپا درمورد طرحهای مربوط به انرژی اختلاف نظر دارند و تصمیم گیری نهایی درباره قیمتهای بسیار بالای انرژی را به نشستهای آینده موکول کردند. بن بست کنونی، به شدت بر نشست رسمی سران اتحادیه اروپا در ۲۰ و ۲۱ اکتبر (اواخر ماه مهر) سایه افکنده است.