زاهدان- ایرنا- مدیر پایانه مرزی میلک هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان گفت: در این پایانه مرزی ۱۸۰ شرکت بین المللی و ۲ شرکت سواری در حال فعالیتند و حدود یک‌هزار نفر در این مرز مشغول بکار هستند.

مصطفی ضیایی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: عمده کالاهایی که از پایانه مرزی میلک به کشور افغانستان ترانزیت می شود لوازم یدکی خودرو و کالاهای صادراتی شامل؛فرآورده های لبنیاتی، میوه و تروبار،فرآورده های نفتی،برف و سیمان است.

وی بیان کرد: با پیگیری‌هایی که سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان انجام داده توانسته‌ایم مجوز پسکرانه را بگیریم و صفر تا صد کارهای اداری ناوگان ترانزیتی و صادرات در بیرون از محوطه پایانه مرزی میلک انجام خواهد شد و ناوگان فقط برای خروج از مرز به داخل پایانه مرزی مراجعه می‌کنند.

مدیر پایانه مرزی میلک هیرمند گفت: در بخش مسافربری با تدابیر و رایزنی‌هایی که شده مجوز اتوبوس،تاکسی و ون برای این مرز گرفته شد که این امر باعث افزایش مسافربری و تردد حمل ناوگان مسافربری در مرز میلک شده است.

وی افزود: در شهرستان مرزی هیرمند تعداد ۲ بازارچه فعال وجود دارد که بازارچه گمشاد در شمال و بازارچه میلک در جنوب این شهرستان قرار دارد.

با توجه به اینکه شهر زرنج افغانستان دارای امنیت بالاتری نسبت به سایر شهرهای افغانستان است، اکثر رانندگان خارجی تردد در مرز میلک را ترجیح می دهندضیایی اظهارداشت: با توجه به اینکه شهر زرنج افغانستان دارای امنیت بالاتری نسبت به سایر شهرهای افغانستان است، اکثر رانندگان خارجی تردد در مرز میلک را ترجیح می دهند.

وی بیان کرد: بازارچه مرزی میلک تا اولین شهر افغانستان که همان زرنج است تنها چهار کیلومتر فاصله دارد که همین امر باعث سهولت در تردد رانندگان شده است.

مدیر پایانه مرزی میلک هیرمند گفت: تولید کنندگان بومی باید ظرفیت تولید خود را به حدی برسانند که بتوانیم برای صادرات آن برنامه ریزی کنیم، خوشبختانه هیچ مانعی سد راه صادرات نیست و در صورت وجود از کالاهای بومی استان استقبال خواهیم کرد.

پایانه مرزی میلک، کریدور اقتصادی کشور در جنوب شرق

فرماندار هیرمند نیز گفت: پایانه مرزی میلک به عنوان کریدور اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در جنوب شرق کشور محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در ترانزیت و ترانشیپ کالا دارد.

میثم برازنده برازنده اظهارداشت: پایانه مرزی میلک شهرستان هیرمند از نظر اقتصادی برای استان سیستان و بلوچستان و کشور بسیار حائز اهمیت است.

پیگیری‌های فراوانی برای راه اندازی و احداث پل دوم میلک شده که بعد از تغییر و تحولاتی که در کشور افغانستان رخ داد این موضوع کمی با مشکل مواجه شده استوی افزود: این پایانه به دلیل همجواری با کشور افغانستان و با توجه به ظرفیت‌هایی که در جنوب شرق کشور وجود دارد شاهراه  صادرات و واردات کالا است.

فرماندار هیرمند اظهارداشت: پیگیری‌های فراوانی برای راه اندازی و احداث پل دوم میلک شده که بعد از تغییر و تحولاتی که در کشور افغانستان رخ داد این موضوع کمی با مشکل مواجه شده است.

به گزارش ایرنا بازارچه مرزی میلک مهمترین گذرگاه تجاری کشورمان محسوب می‌شود که به طور مستقیم کالاهای بارگیری شده از بندر چابهار و چند کشور خارجی دیگر از طریق این بازارچه به افغانستان صادر می‌شود.

وجود بازارچه مرزی میلک در شمال سیستان و بلوچستان علاوه‌بر ایجاد اشتغال باعث شده تا شغل های گوناگونی به دلیل حضور رانندگان خارجی و ایرانی در این مکان بوجود آید که همین مساله سبب شده تا افراد غیر بومی هم جهت ایجاد سرمایه گذاری به منطقه وارد شوند.