حسن ایزانلو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برخی مشکلات تداخل اراضی خراسان شمالی مربوط به چند دهه گذشته است و مردم با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و جهاد کشاورزی استان در این زمینه دچار اختلاف شدند.
وی تصریح کرد: اختلاف مالکیتی زمین در کمیسیونی متشکل از نمایندگانی از جهاد کشاورزی، ثبت اسناد و املاک، امور اراضی و منابع طبیعی بررسی میشود و با این اقدام پرونده ها در محاکم قضایی کاهش می یابد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: در این مدت از مجموع یکهزار و ۸۷۰ پلاک زمین در سطح استان، یکهزار و ۴۰۸ پلاک مشمول رفع تداخلات بود که تعداد ۶۹۳ پلاک در کمیسیون مصوب و برای اصلاح سوابق به ادارات عضو ابلاغ شد.
وی درباره صدور سند زمین های کشاورزی نیز گفت: یکهزار و ۲۱۵ پرونده به مساحت پنج هزار و ۸۷۰ هکتار زمین به اداره ثبت اسناد معرفی شده است که از این میزان تعداد ۲۲۵ قطعه به مساحت چهار هزار و ۸۶۲ هکتار سند به متقاضیان صادر شد.
وی اضافه کرد: از ابتدای اجرای قانون رفع تداخل اراضی تاکنون پرونده بیش از یک میلیون و ۲۱۲ هزار هکتار زمین در قالب ۶۹۳ پلاک در کارگروه رفع تداخلات اراضی استان رسیدگی شده است.
براساس این گزارش؛ ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور که مربوط به رفع تداخل اراضی است در سال ۹۵ ابلاغ و از اوایل سال ۹۶ اجرایی شده است.
وجود ۱۴۰۸ پلاک اختلافی
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه رفع اختلافات مالکیتی اراضی به اجرای طرح کاداستر کمک می کند، گفت: تا زمانی که مشکل تداخل اراضی حل نشود، طرح کاداستر هم قابلیت اجرایی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: یکهزار و ۴۰۸ پلاک در استان در زمینه تداخلات اراضی باید مورد بررسی قرار گیرد که وسعت آن حدود ۲۴ هزار هکتار پیش بینی شده است.
ایزانلو ادامه داد: از این تعداد؛ ۶۹۳ پلاک مورد رسیدگی قرار گرفت و منجر به رفع تداخل شده و ۷۱۵ پلاک هم در دست نقشه برداری است.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی از استان های پیشرو در زمینه رفع تداخلات اراضی است افزود: مشکل تداخل اراضی در حریم شهرها نیز وجود دارد که در صورت درخواست راه و شهرسازی، شهرداری و یا مراجع قضایی در کمیسیون مربوط مورد رسیدگی قرار می گیرد.
اجرای طرح کاداستر کشاورزی
ایزانلو درباره اجرای طرح کاداستر زمین های کشاورزی خراسان شمالی گفت: از سال ۱۳۹۴ تاکنون روند تهیه نقشه کاداستر اراضی کشاورزی توسط مدیریت امور اراضی استان آغاز شد که قرارداد اجرای طرح در ۳۴۵ هزار هکتار با مشاور مربوطه امضاء شده است ...
وی افزود: ۱۴ قرارداد اجرای طرح کاداستر به مساحت ۲۵۲ هزار هکتار نیاز به تایید سازمان نقشه برداری دارد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با وجود مکاتبات مکرر تا کنون تاییدیه لازم از سوی سازمان نقشه برداری برای ما ارسال نشده است که این امر یکی از معضلات مهم برای خاتمه قرارداد های مذکور است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.