به گزارش ایرنا از روابط عمومی آبمنطقهای مازندران، سید مهدی عمادی اظهار کرد: کارشناسان مدیریت منابع آب استان به طور مستمر پایش فعالیت چاهها در سراسر مازندران را انجام میدهند که در صورت مشاهده موارد تخلف نسبت به اصلاح یا انسداد چاهها اقدام میشود.
وی افزود: در این راستا طی نیمه نخست سال جاری ۳۶ حلقه چاه عمیق در مازندران پس از شناسایی و بررسی توسط کارشناسان مسدود شد که به جلوگیری از برداشت ۳۹۰ هزار متر مکعب آب از سفرههای زیرزمینی منجر شد.
مدیر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی ۶۹ کنتور هوشمند نیز برای چاههای تعیین تکلیف شده نصب شد و برداشت آب از این منابع به طور دائمی تحت پایش قرار گرفت.
عمادی گفت: چاهها یکی از منابع اصلی تأمین آب کشاورزی در مازندران محسوب میشوند و به همین دلیل پایش و رصد فعالیت آنها از اولویتهای شرکت آبمنطقهای مازندران است.
به گفته وی در سال زراعی پشتسر گذاشته شده ۹۳۰میلیون متر مکعب آب از حدود ۹۰ هزار حلقه چاه برای مصرف کشاورزی مازندران توزیع شد.
بنابر این گزارش مجموع آب مصرفی استان برای کشاورزی در فصل زراعی پشتسر گذاشته شده ۲ میلیارد و ۴۰۷ میلیون متر مکعب بود که طی ۶ ماه نخست امسال ۲۸۹ میلیون متر مکعب از سدهای استان برای مصرف کشاورزی و آشامیدنی رهاسازی شد که ۲۵۳ میلیون متر مکعب مربوط به کشاورزی و ۳۶ میلیون متر مکعب برای آب آشامیدنی بود.
طی این مدت ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب از آببندانهای مازندران و ۹۳۰ میلیون متر مکعب نیز از حدود ۹۰ هزار حلقه چاه برای مصرف کشاورزی توزیع شد. رودخانههای استان نیز طی این مدت ۶ ماهه ۹۴۰ میلیون متر مکعب آبدهی کشاورزی داشتند.
مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی مازندران حدود ۵۰۰ هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود ۱۲ درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد ، اثرگذاری خواهد کرد.