زهره ترکمن روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۳ جلد از موارد اهدایی کتاب چاپ سنگی و ۱۲ جلد نیز کتاب های خطی بوده که از مجموعه شخصی مرحوم حاج نقی شفیعیها به مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین اهدا شده است.
وی با اشاره به اینکه کتاب های اهدایی از سوی خانواده مرحوم شفیعیها با موضوعات مختلف از جمله قرآن مجید، ادعیه و کتب درسی مدارس علوم دینی بوده که تاریخ چاپ و نگارش آنها مربوط به دوره صفویه تا پهلوی اول است، افزود: آثار یاد شده به لحاظ فحوا و محتوا، شیوه نگارش و چاپ، جنس کاغذ، نوع صحافی، جلد سازی، تزیینات، صفحه بندی و سایر موارد دارای ارزش تاریخی هستند.
به گفته ترکمن، قزوین با سابقه و پیشینه ای تاریخی چند هزار ساله خود دارای مشاهیر و شخصیتهای علمی و تاریخی بوده که آثار مکتوب ارزشمند و بی شماری در گوشه و کنار این منطقه شهر یافت میشود.
این مسوول با اشاره به اهمیت نگاهداری صحیح و اصولی از اسناد و کتابهای قدیمی به عنوان اسناد ماندگار تاریخ کشور، تاکید کرد: تنها مرجع تخصصی نگاهداری از این نوع اسناد تاریخی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی است.
مرحوم حاج نقی شفیعیها (۱۳۰۴ ه ش) در خانواده ای متدین چشم به جهان گشود و دوره نوجوانی خود را نیز تحت تعلیم و تربیت دینی و اخلاقی عمویش، حاج میرزا یوسف شفیعیها سپری کرد و به واسطه ایشان از تعلیمات مرحوم آشیخ مجتبی قزوینی بهره برد، همچنین جلسات تلاوت قرآن آن مرحوم طی دهه ۴۰ و ۵۰ از شهرت زیادی برخوردار بوده و پس از وقایع ۱۵ خرداد سال ۴۲ نیز به نهضت امام خمینی (ره) پیوست.
وی همواره به عنوان یکی از معتمدین علمای حوزه های علمیه و بازار مطرح بوده و اجازه نامه مکتوب ایشان از سوی مراجع عظام "حکیم" و "خویی" جهت صرف سهم امام نیز گواهی بر این مدعا است.
راه اندازی مرکز خیریه کمک به ایتام، عضویت در شورای سرپرستی کمیته امداد و کمک به پشتیبانی در دوران دفاع مقدس از جمله فعالیتهای آن مرحوم بوده که پس از سال ها مجاهدت سرانجام در سال ۸۵ به فرزند شهیدش، محمد حاج شفیعی ها پیوست.