تهران - ایرنا - کنفرانس بین المللی سطح عالی "همکاری بین المللی و منطقه ای امنیت و مدیریت مرزها برای مقابله با تروریسم و ‌جلوگیری از حرکت تروریست ها" امروز در دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز شد.

به گزارش ایرنا، به نقل از رسانه های محلی،  این کنفرانس دو روزه با همکاری  سازمان امنیت و همکاری اروپا(OSCE)، دولت تاجیکستان، دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد UNOCT)، مرکز منطقه ای سازمان ملل متحد برای دیپلماسی پیشگیرانه در آسیای مرکزی(UNRCCA)، اتحادیه اروپا (EU)، عربستان سعودی و قطر برگزار می شود.

بنابر گزارش ها، این کنفرانس با هدف ارتقای همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی برای بهبود کنترل های مرزی و گمرکی به منظور جلوگیری و کشف تردد تروریست ها، از جمله تروریسم(FTFs)، قاچاق غیرقانونی سلاح های سبک و سنگین برگزار می شود.

بررسی استفاده غیر مجاز از سلاح‌ها و مواد هسته‌ای، شیمیایی، بیولوژیکی یا رادیولوژیکی و اتخاذ تدابیری در زمینه امنیت و مدیریت مرزها، عدالت کیفری، و اشتراک‌گذاری اطلاعات مطابق با حقوق بین‌المللی بشردوستانه، حقوق بین‌المللی حقوق بشر و حقوق بین‌المللی پناهندگان از دیگر اهداف این کنفرانس بین المللی اعلام شده است.

این کنفرانس بخشی از "فرایند دوشنبه" است که در ماه مه ۲۰۱۸ آغاز شد، زمانی که اولین کنفرانس بین المللی در مورد "مقابله با تروریسم و ‌جلوگیری از افراط گرایی خشونت آمیز" (دوشنبه، ۳-۴ مه ۲۰۱۸) به طور مشترک با مشارکت سازمانهای بین المللی نظیر  آژانس های سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) و اتحادیه اروپا برگزار شد.

کنفرانس روند "همکاری بین المللی و منطقه ای برای مقابله با تروریسم و ‌تامین مالی آن از طریق قاچاق مواد مخدر غیرقانونی و جرایم سازمان یافته" در تاریخ ۱۶-۱۷ می ۲۰۱۹ در دوشنبه تشکیل شد.

بر اساس گزارش ها، این کنفرانس دو روزه شامل یک جلسه افتتاحیه در سطح عالی با حضور امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، ولادیمیر ورونکوف معاون دبیرکل دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد و تعدادی از وزرای دولت و دیگر مقامات ارشد منطقه است.

کنفرانس بین المللی دوشنبه با تصویب اعلامیه دوشنبه در مورد همکاری امنیت و مدیریت مرزها برای مقابله با تروریسم و ‌جلوگیری از حرکت تروریست ها به پایان می رسد.

برگزاری این کنفرانس در حالی است که امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، روز جمعه هفته گذشته، در نشستی با سران روسیه و کشورهای آسیای میانه از حضور شبه‌نظامیان و "نیروهای انتحاری" در مرزهای افغانستان ابراز نگرانی کرد. امامعلی رحمان گفت در افغانستان ده‌ها هزار تروریست از جمله "بمب‌گذاران انتحاری" آموزش می‌بینند.

امامعلی رحمان گفته است «ما شاهد گسترش فعالیت گروه‌های مختلف تروریستی و افراطی در افغانستان هستیم. وی در این نشست که روسای جمهور روسیه، قرقیزستان، ترکمنستان و ازبکستان حضور داشتند گفت «بیش از ۱۲ گروه تروریستی در افغانستان حضور دارند.»