به گزارش ایرنا، تارنمای سی ان بی سی، نوشت: کاخ سفید در ماه های پیش اعلام کرده بود که برای کاهش بهای نفت ۱۸۰ میلیون بشکه از ذخایر این کشور را وارد بازار می کند. این برنامه اکنون در آخرین مراحل خود قرار دارد.
پس از تصمیم اخیر اوپک پلاس در کاهش ۲ میلیون بشکه ای صادرات نفت خام، تحلیلگران گمانه زنی می کنند که آمریکا به تلافی این اقدام دست به فروش میلیون ها بشکه دیگر از ذخایر راهبردی نفت خام خود بزند.
به گفته تحلیلگران، دولت آمریکا امسال ۱۸۰ میلیون و سال ۲۰۲۱، ۳۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی را برای کاهش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی فروخت در صورتیکه هدف اصلی ذخایر راهبردی جبران کمبود نفت در زمان اضطرار می باشد.
گروه اوپک پلاس ۲۰ مهر اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد. این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب میشود، با واکنش تند دولت بایدن مواجه شد که نگران افزایش قیمت بنزین در آستانه برگزاری انتخابات حساس میاندوره ای ۱۷ آبان است.
قیمت نفت خام برنت با انتشار این خبر بیش از یک درصد افزایش یافت و به نزدیک ۹۳ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت آمریکا نیز با ۱.۵ درصد افزایش، به ۸۷.۷۵ دلار رسید.
این توافق به رغم فشار آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر حاصل شده و عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز در تنگنا هست، محدودتر میکند.
تحلیلگران سیتی بانک عنوان کردند که تصمیم جدید اوپک پلاس میتواند واکنشهای سیاسی بیشتری را از سوی آمریکا برانگیزد که شامل آزادسازی بیشتر ذخایر استراتژیک است.
بانک جی پی مورگان نیز پیش بینی کرده که واشنگتن اقدامات متقابلی از جمله آزادسازی ذخایر بیشتر نفت را در دستور کار قرار میدهد.